Πλατινένιος χορηγός στην 21η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (5η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Υγείας), που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα στις 19- 22 Μαρτίου 2014 ήταν ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, στην οποία συμμετείχε σε συνεργασία με την εταιρία Grekomed του Ομίλου Μουζενίδη.

Η ηγετική παρουσία των δύο ελληνικών Ομίλων σε μία από τις πλέον σημαντικές εκθέσεις στο χώρο του Τουρισμού, εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής τους εξωστρέφειας και της δυναμικής που παρουσιάζει η ρωσική αγορά υπηρεσιών Υγείας.

Ανάμεσα στους κεντρικούς ομιλητές της Έκθεσης ήταν ο Επιστημονικός Διευθυντής και Διευθυντής Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Δρ. Κων. Κωνσταντινίδης, ο οποίος με ομιλία του αναφέρθηκε στη «Ρομποτική Χειρουργική: Διαστημική τεχνολογία στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών - Η εμπειρία μας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, δήλωσε με αφορμή την συμμετοχή αυτή: «Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προχωρά στην υλοποίηση του σχεδιασμού του για τον Ιατρικό Τουρισμό στην Ελλάδα, χτίζοντας στρατηγικές συμμαχίες για τη περεταίρω διείσδυσή του σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Η αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η Ελλάδα αλλά και εμείς ως Όμιλος, μας δίνουν την πεποίθηση ότι θα ενταχθούμε δυναμικά στο χάρτη του Ιατρικού Τουρισμού, με πολλαπλά οφέλη για τους ξένους ασθενείς, τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο αλλά και την ελληνική οικονομία.»

Την έκθεση ΜΙΤΤ 2014, επισκέφτηκαν 70.000 ενδιαφερόμενοι, ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από 1. 800 εκθέτες και κορυφαίοι πάροχοι υπηρεσιών υγείας – μεταξύ άλλων από τη Γερμανία, την Ελβετία, την Τουρκία και το Ισραήλ. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εντοπίζοντας τα ''σιωπηλά'' συμπτώματα στρες
Η Sanofi Υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
Το ταλκ είναι πιθανό να προκαλεί καρκίνο ωοθηκών [μελέτη]