Δεν πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ο πλειστηριασμός για το κτήριο και τον εξοπλισμό του νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν”.

Κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνει τον Σεπτέμβριο, εάν στο μεταξύ δεν έχει υπάρξει οριστική (πολιτική) λύση.
Η πιθανότητα να βρεθεί λύση είναι αρκετά μεγάλη, με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να έχει ενημερωθεί για την εκκρεμότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα του προβλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία του πλειστηριασμού αποβλέπει στην προστασία του νοσοκομείου έναντι άλλων πιστωτών του.

Το “Ερρίκος Ντυνάν” προστατευόταν έως τις 30 Απριλίου, με σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία είχε κυρωθεί με τον νόμο για την ίδρυση του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Ακολούθησε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), στον οποίο υπάγεται το κοινωφελές ίδρυμα “Ερρίκος Ντυνάν” καθώς και το ομώνυμο νοσοκομείο.

Το υπουργείο Υγείας είχε δρομολογήσει νέα νομοθετική παρέμβαση, μέχρι το νοσοκομείο να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας.
Μεσολάβησαν, όμως, οι ευρωεκλογές και ο ανασχηματισμός και ο σχεδιασμός δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί.
Με αυτό το δεδομένο, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία έχει περιέλθει το δάνειο του “Ερρίκος Ντυνάν”, προχώρησε στον πλειστηριασμό του ακινήτου.
Η διαδικασία του πλειστηριασμού αποτελεί τυπική διαδικασία από την πλευρά της τράπεζας για τη διεκδίκηση των οφειλομένων.

Οικονομικά

Τιμή εκκίνησης του κτηρίου έχουν οριστεί τα 107 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι συνολικές οφειλές του νοσοκομείου ανέρχονται στα 300 εκατομμύρια ευρώ.
Με στόχο την τακτοποίηση των μεγάλων χρεών και την πλήρη επαναλειτουργία του “Ερρίκος Ντυνάν”, ανέλαβαν τη διαχείρισή του ο όμιλος “Υγεία” και η Τράπεζα Πειραιώς.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα