Άνοιγμα στη ρωσική αγορά ξεκινά το Ιατρικό Αθηνών, ενώ παράλληλα προχώρησε και σε σύναψη δύο νέων συμβάσεων με τη Λιβύη για την παροχή υπηρεσιών περίθαλψης σε αλλοδαπούς ασθενείς.

Ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί τομέα σημαντικού ενδιαφέροντος για το Ιατρικό Αθηνών, καθώς ήδη πέρυσι, το 11% του κύκλου εργασιών του προήλθε από τον τομέα αυτό.

Τα παραπάνω τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Ιατρικό Αθηνών κ. Βασ. Αποστολόπουλος κατά τη γενική συνέλευση της εταιρίας, στην οποία επισημάνθηκε η ανάγκη εξόφλησης των παλαιών οφειλών των ταμείων του ΕΟΠΥΥ πριν το 2011, η οποία έχει καθυστερήσει σημαντικά, τη στιγμή που ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούνται και νέες οφειλές. Στο κλίμα αυτό, επιβλήθηκαν και αναδρομικά οι υποχρεωτικές εκπτώσεις rebate και τα ποσά αυτόματης επιστροφής clawback για τα οποία εκκρεμούν προσφυγές του κλάδου των ιδιωτικών κλινικών στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Οι παραπάνω υποχρεωτικές εκπτώσεις προκάλεσαν ζημίες στον κλάδο συνολικά, ενώ και για την φετεινή χρονιά είναι αδύνατη η πρόβλεψη αποτελεσμάτων, έστω κι αν τα μέχρι στιγμής στοιχεία της εισηγμένης κινούνται με μια ελαφρά ανοδική πορεία σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Στην ίδια κατεύθυνση της αδυναμίας κατάρτισης προϋπολογισμών, οδηγούν και οι συνεχείς αλλαγές των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Ο κ. Αποστολόπουλος υπογράμμισε ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) κατέθεσε προτάσεις στον ΕΟΠΥΥ, ζητώντας δημοσιοποίηση των πληρωμών των παρόχων υγείας στη Διαύγεια, προσδιορισμό προϋπολογισμού ανά κλινική και έλεγχο των τιμολογίων σε πραγματικό χρόνο, όμως καμία πρόταση δεν έγινε δεκτή.

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Γ. Αποστολόπουλος, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ρύθμιση για τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, λέγοντας πως προάγει την παραοικονομία, δημιουργεί προβλήματα στην περίθαλψη των ασθενών και η συνολική επιβάρυνση από τη ρύθμιση αυτή, υπολογίζεται σε 300 εκ. ευρώ.

Κατά τη γενική συνέλευση εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις και ο ορισμός ορκωτού ελεγκτή.

Α.ΠΑΠ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση