Αγοραστές για τα παλιά της φάρμακα αναζητά η Sanofi και έχει ξεκινήσει συνομιλίες με την Abbott Laboratories, τη Mylan and άλλες εταιρίες που ενδεχομένως να ενδιαφέρονται για την αγορά ολόκληρου του χαρτοφυλακίου των παλιών της προϊόντων, έναντι 6,3 δις. ευρώ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το εγχείρημα αποκαλείται «Phoenix project» και περιλαμβάνει την πώληση περίπου 200 προϊόντων που έχουν χάσει την πατέντα τους, μεταξύ των οποίων η κλοπιδογρέλη και το αντιεπιληπτικό sodium valproate.

Οι προβληματισμοί της Sanofi στρέφονται γύρω από την πώληση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου, τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης εταιρίας με αυτά ή τη δημιουργία ενός καινούριου joint venture. 

Τα συγκεκριμένα φάρμακα φέρνουν πωλήσεις της τάξης των 2,1 δις. ευρώ, και το «Phoenix project» στοχεύει να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους που εγκυμονούν οι περικοπές τιμών, να μειώσει την παραγωγή στην Ευρώπη και να απελευθερώσει ρευστό. Αφορά έξι κέντρα παραγωγής και διανομής στην Ευρώπη και 2.600 εργαζομένους στην Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία.

Σύμφωνα με το εκτός από την Abbott και τη Mylan οι συζητήσεις συμπεριλαμβάνουν τις ιδιωτικών κεφαλαίων εταιρίες TPG και Warburg Pincus, σε αναμονή είναι συζητήσεις με AstraZeneca και GlaxoSmithKline, ενώ οι Pfizer, Otsuka και Teva δεν επέδειξαν ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τη Γαλλική Συνομοσπονδία Εργαζομένων, στόχος της διοίκησης της Sanofi, είναι η απομάκρυνσή της από την Ευρώπη, ιδίως από τη Γαλλία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απάντηση της Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου
Ερρίκος Ντυνάν: Καρδιολογική επέμβαση σε ασθενή 100 ετών!
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα