Από τη συγχώνευση αυτή θα δημιουργηθεί μια ισχυρά εδραιωμένη και εξειδικευμένη εταιρεία βιοφαρμακευτικών προϊόντων, με ηγετική θέση σε τομείς θεραπευτικών κατηγοριών με μεγάλο θεραπευτικό κενό, όπως την ανοσολογία, την ιολογία, τις σπάνιες νόσους, τη νευροεπιστήμη, τις μεταβολικές παθήσεις, την ηπατική νόσο (HCV) και τον τομέα της ογκολογίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της AbbVie προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι η συνένωση θα μειώσει τον φορολογικό συντελεστή της νέας AbbVie σε περίπου 13% έως το 2016 και θα εξασφαλίσει στην AbbVie πρόσβαση στις ταμειακές ροές της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με στόχο την εκτέλεση της συγχώνευσης, η AbbVie θα προβεί στη σύσταση μιας νέας εταιρείας, η οποία θα έχει έδρα την πόλη Jersey, τρέχοντα τόπο ίδρυσης της Shire. Μετά την ολοκλήρωση της συνένωσης, η νέα AbbVie θα αποτελέσει την εταιρεία χαρτοφυλακίου του Ομίλου Shire και του Ομίλου AbbVie.

Σύμφωνα με την πράξη συγχώνευσης της AbbVie, οι μέτοχοι της AbbVie θα λάβουν μία μετοχή της νέας AbbVie για κάθε μετοχή της AbbVie. Επίσης, οι μετοχές της νέας AbbVie πρόκειται να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE).

Σχολιάζοντας την επικείμενη συγχώνευση, ο Richard A. Gonzalez, Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie, δήλωσε: «Με τη συνένωση της AbbVie και της Shire, θα δημιουργήσουμε μια μοναδική, διαφοροποιημένη εταιρεία βιοφαρμακευτικών προϊόντων. Η νέα εταιρεία θα επωφεληθεί από την καλύτερη στην κατηγορία της πλατφόρμα ανάπτυξης προϊόντων, θα διαθέτει μια ακόμη ισχυρότερη γκάμα σκευασμάτων υπό ανάπτυξη και θα έχει ενισχυμένες δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης».

Όροι συγχώνευσης

Οι όροι της πράξης συγχώνευσης αντιπροσωπεύουν:

  • Ενδεικτική αξία 52,48 λιρών στερλινών ανά μετοχή της Shire με βάση τις τιμές κλεισίματος των μετοχών της AbbVie στα 53,52$ δολάρια ΗΠΑ στις 17 Ιουλίου 2014.
  • Ενδεικτική αξία 53,19 λιρών στερλινών ανά μετοχή της Shire με βάση τον σταθμισμένο μέσο όρο των τιμών 30 ημερών, ο οποίος ισούται με 54,83 δολάρια ΗΠΑ έως τις 17 Ιουλίου 2014.

Με την ενδεικτική αξία των 53,19 λιρών στερλινών ανά μετοχή της Shire αποτιμάται το συνολικό εκδοθέν και προς έκδοση μετοχικό κεφάλαιο της Shire, σε πλήρως αναπροσαρμοσμένη βάση σε περίπου 32 δισεκατομμύρια στερλίνες και αντιπροσωπεύει:

  • Ένα premium ύψους περίπου 53% της τιμής των μετοχών της Shire αξίας 34,67 λιρών στερλινών στις 2 Μαΐου 2014, τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν από την αρχική πρόταση της AbbVie.
  • Ένα premium ύψους περίπου 42% της τιμής των μετοχών της Shire αξίας 37,38 λιρών στερλινών στις 19 Ιουνίου 2014, τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν από την έναρξη της περιόδου προσφοράς, και συνεπαγόμενη επιχειρηματική αξία / EBITDA τελευταίων 12 μηνών επί περίπου 24x.
  • Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι μέτοχοι της Shire αναμένεται να κατέχουν μετοχές της νέας AbbVie, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου σε 25% του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου της νέας AbbVie, ενώ οι μέτοχοι της AbbVie, αναμένεται να κατέχουν μετοχές της νέας AbbVie, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου σε 75% του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου της νέας AbbVie.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η απώλεια της γιαγιάς μπορεί να επηρεάσει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD
ΣΦΕΕ: Εκδήλωση ''Ημέρα Καριέρας''