Η εταιρεία, η οποία έχει έδρα το Darmstadt, διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία σχεδιάζει να πουλήσει τον επιχειρηματικό κλάδο των μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων της, διευκρινίζοντας ότι «η εκεί αναφερόμενη εταιρεία ήταν η MSD (στη Βόρεια Αμερική δραστηριοποιείται με την επωνυμία Merck & Co., Inc., Whitehouse Station, New Jersey, U.S.), μία πρώην θυγατρική της Merck, η οποία σήμερα δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητη εταιρεία.

Η Merck, η πρωτότυπη, κατέχει τα παγκόσμια δικαιώματα στην εμπορική επωνυμία και το εμπορικό σήμα Merck. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν ο Καναδάς και οι ΗΠΑ, όπου δραστηριοποιείται υπό την επωνυμία EMD (“Emanuel Merck Darmstadt”). H Merck δεσμεύεται να αποτρέπει παραβάσεις που αφορούν τα δικαιώματα στην επωνυμία, καθώς και οποιαδήποτε σύγχυση συνδέεται με αυτά».

Ταυτόχρονα, η Merck σημείωσε πως μετακίνησε στην αρχή της χρονιάς από τον φαρμακευτικό κλάδο Merck Serono στον κλάδο των Προϊόντων Φροντίδας Υγείας, το προϊόν Neurobion, ένα αναλγητικό με βάση τη βιταμίνη Β, και το Floratil, ένα κορυφαίο προϊόν στον τομέα των προβιοτικών αντιδιαρροϊκών στη Βραζιλία, ενισχύοντας τις ετήσιες πωλήσεις στον κλάδο κατά 55% περίπου, δηλαδή πάνω από € 740 εκατομμύρια. 

Και δήλωσε πως σκοπεύει να επεκτείνει περαιτέρω την επιχειρηματική της δραστηριότητα, η οποία επικεντρώνεται στα στρατηγικά εμπορικά σήματα Bion3, Nasivin, Femibion, Seven Seas, Sangobion, Cebion, Sedalmerck και Kytta, ιδίως στις ταχέως αναπτυσσόμενες περιοχές, όπως η Λατινική Αμερική και η Νοτιοανατολική Ασία.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα