Τα συγκρίσιμα προσαρμοσμένα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) για το πρώτο εξάμηνο του 2014 παρουσίασαν αύξηση κατά 6,6% και ανήλθαν στα €16,8 εκατ. έναντι κερδών €15,7 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013, ανακοίνωσε ο όμιλος ΥΓΕΙΑ.

Τα ενοποιημένα δημοσιευμένα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του πρώτου εξαμήνου του 2014 ανήλθαν σε κέρδη ύψους €10,3 εκατ. έναντι κερδών €15,7 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο συγκρίσιμος προσαρμοσμένος ενοποιημένος κύκλος εργασιών του πρώτου εξαμήνου του 2014, ανήλθε σε €121,6 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 0,7% έναντι €120,7 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2013. Ο ενοποιημένος δημοσιευμένος κύκλος εργασιών του πρώτου εξαμήνου του 2014, ανήλθε σε €115,1 εκατ. έναντι €120,7 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013.

Τα συγκρίσιμα προσαρμοσμένα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε οριακές ζημιές ύψους -€ 0,06 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2014 έναντι ζημιών -€ 3,3 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013. Τα δημοσιευμένα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες παρουσίασαν ζημιές -€5,6 εκατ. έναντι ζημιών -€3,3 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του «Ομίλου ΥΓΕΙΑ» κα Ρίτα Σουβατζόγλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ κατά το 1ο εξάμηνο του 2014 εξακολουθεί επιτυχώς να επιδεικνύει αντοχές, παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα τόσο σε δημοσιονομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο του κλάδου Υγείας στον οποίο δραστηριοποιείται, παρουσιάζοντας σημαντική λειτουργική κερδοφορία.
Η ανθεκτικότητα των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου επιβεβαιώνει την επιτυχή διαχείριση της παρατεταμένης κρίσης και τις στοχευμένες ενέργειες της Διοίκησης αναδεικνύοντας τον κυρίαρχο ρόλο που κατέχει ο Όμιλος στον κλάδο παροχής υπηρεσιών υγείας.
Σ’ αυτήν την δύσκολη συγκυρία συνεχίζουμε έμπρακτα το κοινωνικό μας έργο με στοχευμένες και συντονισμένες δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας του κοινωνικού συνόλου και στην ανάπτυξη της κοινωνικής ευημερίας.
Στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ εστιάζουμε και προσαρμόζουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό μας, με γνώμονα την θωράκιση της επιχειρηματικής και οικονομικής ανάπτυξης του Ομίλου έχοντας ως αρωγούς τις συνεργαζόμενες τράπεζες. Κατά το 1ο εξάμηνο του 2014, επικεντρωθήκαμε στην εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας, την μεγιστοποίηση των συνεργιών εντός του Ομίλου, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να παραμείνουμε κεφαλαιακά ισχυροί, ανταποκρινόμενοι σε οποιαδήποτε πρόκληση. Απώτερη στόχευση αποτελεί η ενδυνάμωση της αξίας και το μακροπρόθεσμο συμφέρον των μετόχων και όλων των συμμετεχόντων.
Στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ σταθερή μας προτεραιότητα είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες των νοσοκομείων μας, να παραμείνουν εφάμιλλες της υψηλότερης παγκοσμίως ποιότητας, διατηρώντας τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ σε υψηλή θέση αναγνωρισιμότητας διεθνώς. Παράλληλα εξετάζουμε κάθε επενδυτική ευκαιρία που προκύπτει και μπορεί να συνεισφέρει στην πραγματοποίηση του οράματός μας.
Αρωγός στην επίτευξη του στόχου μας παραμένει ο βασικός μας μέτοχος, η ‘MARFIN INVESTMENT GROUP’».

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπάρχουν στην πραγματικότητα λειτουργικοί αλκοολικοί;
Κάνναβη και θεραπευτικές τεχνικές στον χρόνιο πόνο - Το επόμενο βήμα
Ενίσχυση της Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας