Η Μ.Σ.Ιακωβίδης διαθέτει στην Ελλάδα με επιτυχία εδώ και χρόνια το χειρουργικό εμφύτευμα Permacol της Covidien. Η εταιρεία διευρύνει έτσι το χαρτοφυλάκιο της με την προσθήκη μιας ευρείας γκάμας προϊόντων όπως, Οθόνες και Αισθητήρες μη- επεμβατικής παρακολούθησης, Αναπνευστικά Συστήματα και Συστήματα Διαχείρισης Αεραγωγών, Αναπνευστικής Υποστήριξης, Πρόληψης εν τω βάθη Φλεβικών Θρομβώσεων, Προϊόντα Σύγχρονης Τραυματολογίας, το Σύστημα Vnus για επεμβατική αφαίρεση φλεβικών θρόμβων με ραδιοσυχνότητες και διάφορα αναλώσιμα ιατρικά προϊόντα.

Τα δικαιώματα γενικής διανομής των προϊόντων Covidien στην Ελλάδα και Κύπρο κατέχει η Valeant S.A./PharmaSwiss Α.Ε. Η Valeant S.A./PharmaSwiss αναπτύσσει πληθώρα φαρμακευτικών προϊόντων με στόχο την παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας που βελτιώνουν την ανθρώπινη ζωή.

Η Covidien είναι μία εταιρεία ηγέτης στο χώρο των ιατρικών συσκευών και αναλωσίμων, προϊόντων διαγνωστικής απεικόνισης, φαρμακευτικών και άλλων προϊόντων φροντίδας της υγείας. Οι Ιατρικές Συσκευές περιλαμβάνουν την ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση χειρουργικών ενδομηχανικών εργαλείων, προϊόντων αποκατάστασης ιστών, συσκευών ενέργειας, προϊόντων οξυμετρίας και εποπτείας, συσκευών αεραγωγών και εξαερισμού, προϊόντων που χρησιμοποιούνται σε αγγειακές θεραπείες, καθώς και άλλα ιατρικά προϊόντα.

Σημειώνεται ότι στις 15 Ιουνίου 2014 ανακοινώθηκε συμφωνία εξαγοράς της Covidien από την Medtronic Inc., Η.Π.Α.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσες θερμίδες καίμε κατά μέσο όρο σε μία ημέρα
Επαγγελματική απογοήτευση για 7 στους 10 φαρμακοποιούς - Τι δείχνει ελληνική μελέτη
Κοινωνική Φαρμακολογία: Γιατί και πώς τα φάρμακα πρέπει να "ακουμπούν" στην κοινωνία