Υπαναχωρεί τώρα η AbbVie στην εξαγορά της Shire, καθώς συνέστησε στους μετόχους της να καταψηφίσουν την προτεινόμενη εξαγορά ύψους 54 δισ. δολαρίων.

Το διοικητικό συμβούλιο δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη μετά από «μια λεπτομερή εξέταση των επιπτώσεων από τις αλλαγές που εισήγαγε στις φορολογικές διατάξεις το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών». Η AbbVie πρόσθεσε ότι «το εύρος και η έκταση των αλλαγών, εισήγαγαν ένα απαράδεκτο επίπεδο αβεβαιότητας για τη συναλλαγή, εξαιτίας απροσδόκητων αλλαγών σε πολυετείς αρχές φορολογίας, και εστίαση ειδικά σε ένα μέρος επιχειρήσεων που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά».

Επιπλέον, η αμερικανική εταιρεία δήλωσε ότι οι αλλαγές «εξαλειψαν ορισμένα οικονομικά οφέλη της συναλλαγής, ιδίως τη δυνατότητα πρόσβασης σε τρέχουσες και μελλοντικές ταμειακές ροές με φορολογικά αποδοτικό τρόπο, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί στη συναλλαγή.

Αυτό άλλαξε ριζικά την τεκμαρτή αξία της Shire για την AbbVie".

Ο διευθύνων σύμβουλος της AbbVie, Richard Gonzalez, δήλωσε «έχουμε αυστηρές προδιαγραφές για να διασφαλίσουμε ότι οι συναλλαγές είναι οικονομικά υγιείς και αποδίδουν σημαντικά στους μετόχους. Παρότι η λογική της στρατηγικής ενοποίησης των δύο εταιριών παραμένει ισχυρή, η συμφωνηθείσα αποτίμηση δεν υποστηρίζεται πλέον, εξαιτίας των αλλαγών στη φορολογική νομοθεσία και δεν πιστεύουμε ότι θα ήταν προς το συμφέρον των μετόχων μας να προχωρήσουμε ».

Από την πλευρά της η Shire ανακοίνωσε ότι «λαμβάνει υπόψη την τρέχουσα κατάσταση και θα προχωρήσει σε περαιτέρω ανακοινώσεις εν ευθέτω χρόνω».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση
19 Μαΐου 2024: Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ