Την ολοκλήρωση της εγκατάστασης εξοπλισμού και λογισμικού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ), ανακοίνωσε σήμερα η Draeger Hellas A.E., θυγατρική του οίκου Dräger Γερμανίας, που κατασκευάζει ιατρικά μηχανήματα, αλλά διατηρεί και έντονη παρουσία στον τομέα της Τεχνικής Ασφάλειας από το 1889.

Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη εγκατάσταση για ένα στρατιωτικό νοσοκομείο, τόσο σε εξοπλισμό όσο και λογισμικό, και αποτελεί μια πρωτοβουλία του ΝΝΑ σε μια περίοδο όπου η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο χώρο της υγείας.

Η διεθνής εταιρεία που δραστηριοποιείται στους τομείς της ιατρικής τεχνολογίας και της τεχνολογίας ασφαλείας, στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία του ΝΝΑ, αφού προχώρησε σε εγκατάσταση εξοπλισμού μονάδας εντατικής θεραπείας ΜΕΘ καθώς και λειτουργικού λογισμικού.

Το λογισμικό αυτό (Crit.IS) είναι ένα σύστημα ολοκληρωμένης κλινικής τεκμηρίωσης και υποστήριξης, που διαχειρίζεται τις πολύπλοκες πληροφορίες που δίνει το περιβάλλον μιας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Το σύστημα είναι ανεπτυγμένο σε διαδικτυακό περιβάλλον και είναι προσβάσιμο ανά πάσα στιγμή από οποιοδήποτε σημείο εντός ή εκτός νοσοκομείου. Ταυτόχρονα, δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό αρχείο που καλύπτει το σύνολο της διαμονής του ασθενή στη ΜΕΘ, ενώ δίνει και τη δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών με άλλα νοσοκομειακά συστήματα ιατρικής περίθαλψης.

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δημήτρη Γεωργόπουλου και η Draeger Hellas έχει αναλάβει την προώθηση, υποστήριξη αλλά και περαιτέρω ανάπτυξη του ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την ελληνική έρευνα, σε μία περίοδο που η χώρα μας το έχει ανάγκη, όσο ποτέ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]