«Πρωταθλήτρια» στην εξωστρέφεια αναδείχθηκε η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, καθώς βραβεύθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «ACTIVE GREECE AWARDS 2015» ως μία από τις σημαντικότερες επιχειρηματικές δυνάμεις της χώρας, οι οποίες τιμούν την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Η εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η ACTIVE BUSINESS PUBLISHING, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, καθώς και του επιχειρηματικού κόσμου.

Το βραβείο επιχειρηματικής αριστείας στη ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, για τις επιδόσεις της στον τομέα των εξαγωγών, απένειμε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, στον Αντιπρόεδρο Δ.Σ και αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο κ. Γιαννακόπουλος, αφού εκφράστηκε με θερμά λόγια για τον Υπουργό, δήλωσε:

«Εκ μέρους της οικογένειας Γιαννακόπουλου και της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, της ΒΙΑΝΕΞ των 1.200 εργαζομένων, σας ευχαριστώ για την τιμητική αυτή διάκριση.
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, γιατί υπηρετούμε με συνέπεια επί 90 χρόνια και με όλες μας τις δυνάμεις, την υγεία των Ελλήνων, προσφέροντας ποιοτικό και ασφαλές φάρμακο. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, γιατί η ΒΙΑΝΕΞ, και γενικά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, κρατάμε ψηλά την ελληνική σημαία σε περισσότερες από 80 χώρες, όπου εξάγουμε το ελληνικό φάρμακο.
Δηλώνουμε παρόντες στην επόμενη ημέρα για τη χώρα, η οποία πασχίζει να σπάσει τα δεσμά των δανειστών και να περάσει στην πραγματική ανάπτυξη, με μία νέα κυβέρνηση που έλαβε καθαρή λαϊκή εντολή να γυρίσει σελίδα.
Είμαστε υποχρεωμένοι να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα των μνημονίων και των αντιαναπτυξιακών πολιτικών. Πολιτικών που έπληξαν την ελληνική παραγωγή φαρμάκου, απορρύθμισαν την αγορά και μείωσαν τη φαρμακευτική δαπάνη, αυξάνοντας μόνο τα χαράτσια, το rebate και το clawback.

Η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της εγχώριας αγοράς αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ενδυνάμωση της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών, ώστε να πετύχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Διόρθωση των καταστροφικών πολιτικών του παρελθόντος δεν σημαίνει μόνο άρση των μνημονιακών μέτρων, αλλά και θαρραλέες πρωτοβουλίες από τη νέα κυβέρνηση. Σε ένα κράτος ισονομίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η διαιώνιση ειδικών φορολογικών και άλλων προνομίων για κάποιες κατηγορίες επιχειρηματικότητας, την ώρα που οι υπόλοιπες στραγγαλίζονται επιδεικτικά.
Απαιτούνται, λοιπόν, θαρραλέες πολιτικές αποφάσεις χωρίς αστερίσκους. Αυτό ζητάμε από τη νέα κυβέρνηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Για την πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας. Για την υγεία όλων των Ελλήνων.
Για τη ΒΙΑΝΕΞ και την οικογένεια Γιαννακόπουλου η μόνη σημαία που υπάρχει και που αγωνιζόμαστε καθημερινά για να τη "σηκώνουμε" σε όλο τον πλανήτη, είναι η ελληνική».

Εντός του 2014, η ΒΙΑΝΕΞ εξήγε στην αγορά της Κίνας, 2 εκατομμύρια τεμάχια του ενέσιμου αντιβιοτικού βανκομυκίνη, τα οποία παρασκευάστηκαν στο εργοστάσιο Γ’ της εταιρείας. Η στρατηγική συμφωνία που συνήψε η ΒΙΑΝΕΞ με την Eli Lilly το 2013, προβλέπει άνοδο των παραγόμενων και εξαγόμενων ποσοτήτων του ιδιοσκευάσματος τα επόμενα χρόνια (πάνω από 6 εκατομμύρια τεμάχια το 2016 με διαρκώς αυξητική τάση). Η άφιξη της πρώτης παρτίδας βανκομυκίνης στην Κίνα χαιρετίστηκε ως γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής για τη χώρα και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, τόσο από την πολιτική ηγεσία όσο και από παράγοντες της αγοράς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα