Την 31η Μαρτίου 2015 ο όμιλος Σαράντη συμφώνησε την εξαγορά από την Procter & Gamble του σήματος AVA στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του Euro2day.gr.

Σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική, η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί την 30ή Απριλίου 2015, ενώ η ανάληψη της δραστηριότητας του AVA από τον όμιλο Σαράντη θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου 2015.

Όπως αναφέρει η εταιρία, η εξαγορά αυτή, που γίνεται στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής του ομίλου, ενδυναμώνει περαιτέρω το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο και ισχυροποιεί τη θέση του ως ηγετικής εταιρίας καταναλωτικών προϊόντων.

Το AVA είναι ένα καθιερωμένο και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο σήμα στην Ελλάδα. Έχει σημαντική παρουσία στην κατηγορία υγρών καθαρισμού πιάτων και ειδικότερα κατέχει τη 2η θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Το κόστος της εξαγοράς συμφωνήθηκε στα 3,49 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση του ομίλου Σαράντη θα δώσει έμφαση αρχικά στην ενσωμάτωση του νέου σήματος στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου καθώς και στην υποστήριξή του και στην επεκτασιμότητά του. Η εν λόγω εξαγορά είναι απόλυτα συνυφασμένη με τους στόχους και τη στρατηγική του για περαιτέρω υποστήριξη της βασικής επιχειρηματικής δραστηριότητάς του μέσω οργανικής ανάπτυξης και εξαγορών.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνναβη και θεραπευτικές τεχνικές στον χρόνιο πόνο - Το επόμενο βήμα
Ενίσχυση της Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας
Ερρίκος Ντυνάν: Πρωτοποριακή, μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς