Κλείστηκε τελικά η τριμερής συνάντηση υπουργείου Εργασίας, διοίκησης νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και εργαζομένων, που επεδίωκαν οι εργαζόμενοι, προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα ζητήματα που προκύπτουν για τους εργαζόμενους μετά τον πλειστηριασμό του νοσοκομείου.

Η συνάντηση έχει οριστεί για την Παρασκευή 3 Απριλίου το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας με εκπροσώπους των τριών πλευρών και με στόχο να διευθετηθεί το θέμα της πλήρους αποπληρωμής των δεδουλευμένων.

Θα ρυθμιστεί, επίσης, και το θέμα του καθεστώτος, με το οποίο απασχολούνται πλέον οι εργαζόμενοι, μετά και τον πλειστηριασμό.

Η τριμερής πραγματοποιείται καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη το πώς συνεχίζουν την απασχόλησή τους στο νοσοκομείο οι εργαζόμενοι, δεδομένου ότι αναγνωρίζεται μεν η προϋπηρεσία τους.

Δεν είναι, όμως, σαφές ακόμη αν πρόκειται για συνέχιση της απασχόλησης σε μια διάδοχη κατάσταση, οπότε συνεχίζουν να δικαιούνται τις αποζημιώσεις τους ή χάνουν το δικαίωμά τους εξαιτίας του πλειστηριασμού.

Το πρόβλημα είναι καθοριστικό για τους εργαζομένους, καθώς έχει εκδοθεί επίσης ο πίνακας κατάταξης των οφειλομένων από το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Σύμφωνα με αυτόν, αποζημιώνονται αναλογικά και όχι στο πλήρες ποσό που αιτούνται.

Εξόφληση

Προηγουμένως πρέπει να εξοφληθούν:

Το ΙΚΑ με 38,1 εκ. ευρώ, το ΕΤΑΑ με 2,3 εκ. ευρώ περίπου, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων, με 185.729,70 ευρώ, η Δ’ Δ.Ο.Υ. Αθηνών, 47.647,71 ευρώ και η ΔΟΥ Χολαργού με 921.125,23 ευρώ, καθώς και η τράπεζα Πειραιώς με 60,7 εκ. ευρώ σε μερική εξόφληση.

Τα παραπάνω ποσά αναμένεται να καθυστερήσουν να εισπράξουν οι εργαζόμενοι στην περίπτωση που άλλοι προμηθευτές του νοσοκομείου προχωρήσουν σε ανακοπή και διεκδικήσουν την πληρωμή των οφειλομένων.

ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΟΜΑΡΚΑΚΗ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η θεραπεία της υπέρτασης αποτρέπει τα ινομυώματα στη μήτρα [μελέτη]
Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας 2024
Ανταπάντηση Καλλιάνου σε Γεωργιάδη για τη νοσηλεία του πατέρα του στο "Αττικόν"