Σταθερό κύκλο εργασιών και αύξηση του EBITDA παρουσιάζει η Lavipharm κατά το Α’ Τρίμηνο του 2015, τόσο σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, όσο και Ομίλου.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε € 6,9 εκατ. από € 7,0 εκατ. κατά το Α’ Τρίμηνο του 2014 και το EBITDA, ενισχυμένο κατά 42,0%, σε € 1,9 εκατ. από € 1,3 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η αύξηση όμως των χρηματοοικονομικών εξόδων κατά 23,2%, επιβάρυνε τα ενοποιημένα αποτελέσματα, τα οποία διαμορφώθηκαν σε ζημίες μετά από φόρους € 1,4 εκατ. έναντι € 1,3 εκατ. το Α’ Τρίμηνο του 2014 και ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας € 900 χιλ. έναντι € 567 χιλ. κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων αφορά κυρίως σε δάνεια της αμερικανικής θυγατρικής και προκύπτει λόγω συναλλαγματικών διαφορών ως αποτέλεσμα της ανόδου της τιμής του δολαρίου.

Η μητρική

Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη της μητρικής εταιρείας Lavipharm A.E., ο Κύκλος Εργασιών και το EBITDA ενισχύθηκαν ελαφρά και διαμορφώθηκαν σε € 7,3 εκατ. από € 7,0 κατά το Α’ Τρίμηνο του 2014 και € 1,13 εκατ. από € 1,07 αντίστοιχα. Ομοίως με τα αποτελέσματα του Ομίλου Lavipharm, η αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων κατά 33,5% επιβάρυνε τα αποτελέσματα τα οποία διαμορφώθηκαν σε κέρδη μετά από φόρους € 160 χιλ. έναντι € 234 χιλ. το Α’ Τρίμηνο του 2014.

Επιτήρηση

Η Διοίκηση της Lavipharm, στο πλαίσιο της δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων του A' Τριμήνου 2015 και βάσει του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών για μετοχές στην Κατηγορία Επιτήρησης, ανακοίνωσε ότι "μελετά πιθανές και αποτελεσματικές λύσεις που θα βελτιώσουν τα μεγέθη της σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον και συνεχίζει να εφαρμόζει ένα σταδιακό, αλλά σταθερό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δομών του Ομίλου, ενώ παράλληλα επικεντρώνεται στη δημιουργία εσόδων από νέες συνεργασίες, επικεντρωμένες σε στοχευμένους τομείς, προσαρμοζόμενη πάντα στις νέες συνθήκες της αγοράς φαρμάκου".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία
Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν 19 κλοπές και διαρρήξεις σε φαρμακεία
"Αόρατος δολοφόνος": Οργανώσεις προειδοποιούν για τις συνέπειες της ακραίας ζέστης