‘Αλλα ισχυρίζεται η αγορά, άλλα υποστηρίζει η διοίκηση της PharmaSwiss Hellas. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη φημολογία στην αγορά ότι η εταιρεία PharmaSwiss κατ’ εντολή της πολυεθνικής ψάχνει να εξαγοράσει ελληνική επιχείρηση που να διαθέτει όμως και παραγωγή, καθώς όπως λέγεται, το δυνατό της σημείο είναι τα γενόσημα.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η ελληνική θυγατρική βρίσκεται από αρχές του χρόνου σε επαφές με 4-5 ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά δεν έχει καταλήξει καθώς το τίμημα που ζητάται είναι υψηλό, και δεν ανταποκρίνεται στην καθαρή θέση των εταιρειών που είναι σημαντικά χαμηλότερη.

Στέλεχος της διοίκησης της ελληνικής θυγατρικής με το οποίο και συνομιλήσαμε, τόνισε στο Ιatronet ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει θέμα εξαγοράς εταιρείας. Ωστόσο, κατά την ίδια πηγή, η πολυεθνική εταιρεία έχει σχεδιάσει επενδύσεις στην ελληνική αγορά σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ δηλώνει ανοικτή να συζητήσει κάθε πραγματική ευκαιρία που θα εμφανιστεί, καθώς ο στόχος της είναι θα εδραιώσει περισσότερο τη θέση της στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγου καιρού, η θυγατρική εταιρεία προχώρησε σε στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με την Lavipharm. H συμφωνία αφορά την αποκλειστική προώθηση, διανομή και πώληση, στην Ελλάδα και την Κύπρo, όλων των φαρμακοτεχνικών μορφών του αναλγητικού Algon® της Lavipharm, από τη Valeant/PharmaSwiss Hellas, ελληνική θυγατρική του Ομίλου Valeant.

Η στρατηγική ανάπτυξης της εταιρίας είναι να εξαγοράζει, να αναπτύσσει και να εμπορεύεται νέα προϊόντα μέσω στρατηγικών συνεργασιών, και να επεκτείνει τη γραμμή των προϊόντων της προσθέτοντας νέα σκευάσματα ή προϊόντα μέσω εταιρικών ή προϊοντικών εξαγορών.

H PharmaSwiss Hellas AE (μέλος του Ομίλου Valeant) ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2005 και δραστηριοποιείται στον χώρο του Συνταγογραφούμενου Φαρμάκου, των προϊόντων OTC και Φαρμακείου, των ιατρικών εργαλείων και εξαρτημάτων της επεμβατικής και μη επεμβατικής δερματολογίας και κοσμετολογίας.
Η Valeant με έδρα το Μόντρεαλ του Καναδά σήμερα βρίσκεται στην 14 η θέση της κατάταξης των φαρμακευτικών εταιριών με κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα 80 δισ. δολ., με ξεκάθαρο στόχο να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα μέχρι το 2020!


Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο