Στο τέλος Οκτωβρίου 2014, ο όμιλος Σαράντη προέβη στην εξαγορά της δραστηριότητας του NOXZEMA στην Ελλάδα από την PROCTER & GAMBLE, έχοντας εξασφαλίσει συμβόλαιο παραγωγής από τα εργοστάσια της P&G στο εξωτερικό.

Η σειρά του ΝΟΧΖΕΜΑ περιλαμβάνει αποσμητικά σώματος, αφρόλουτρα και αφρούς ξυρίσματος, προϊόντα ιδιαιτέρως αναγνωρισμένα στην ελληνική αγορά, με σημαντικά μερίδια αγοράς.

Ο όμιλος Σαράντη ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό του, η παραγωγή των προϊόντων NOXZEMA μεταφέρθηκε στα τέλη του 2015 στις ελληνικές παραγωγικές εγκαταστάσεις του Ομίλου στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Ο Όμιλος πραγματοποίησε επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ για την αγορά ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν κατά 20 οι θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αυξημένη παραγωγή.

Μέσω της κίνησης αυτής επιτυγχάνεται συγκέντρωση της παραγωγικής δυναμικότητας, καλύτερος έλεγχος της ποιότητας και δημιουργία οικονομιών κλίμακας, αφού προστίθενται στην παραγωγή περίπου 4 εκατ. τεμάχια.

'Οπως αναφέρει η εταιρία, η εν λόγω εξαγορά είναι απόλυτα συνυφασμένη με τους στόχους και τη στρατηγική του Ομίλου για περαιτέρω υποστήριξη της ανάπτυξής του μέσω εξαγορών ικανών να προσθέσουν αξία και να προσφέρουν συνέργειες σε όλα τα επίπεδα.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το ποντάρισμα των traders στην ψυχεδελική αναγέννηση
Β. Παπαευαγγέλου: Παράλληλη αύξηση κρουσμάτων κοκκύτη και ιλαράς - Ο ρόλος του εμβολιασμού
CoViD: 4 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - 1 από γρίπη