Καλύτερα από το αναμενόμενο κέρδη ανακοίνωσε σήμερα η Procter & Gamble για το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η υψηλότερη τιμολόγηση βοήθησε τον κολοσσό των καταναλωτικών προϊόντων να επιστρέψει στην ανάπτυξη των βασικών της πωλήσεων.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η εταιρία αγωνιζόταν για χρόνια προκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξη των πωλήσεων και σημειώνει χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με μικρότερους και πιο επιδέξιους αντιπάλους που αναπτύσσουν τις πωλήσεις τους οργανικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού. Ωστόσο στελέχη της P&G είχαν προβλέψει μια επιστροφή στην ανάπτυξη το τελευταίο τρίμηνο.
Κατά το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους, η εταιρία ανακοίνωσε πως οι οργανικές πωλήσεις εμφάνισαν άνοδο 2%. Η υψηλότερη τιμολόγηση σε όλα τα τμήματά της βοήθησε στην αντιστάθμιση μιας πτώσης 2% στον όγκο, ο οποίος πιέστηκε από την αδυναμία στις αγορές όπου τα νομίσματα υποτιμώνται, όπως η Ρωσία, η Βραζιλία και το Μεξικό.

Συνολικά, η εταιρία κατέγραψε κέρδη 3,21 δισ. δολαρίων ή 1,12 δολάριο ανά μετοχή, από 2,37 δισ. δολαρίων ή 82 cents το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα έπεσαν κατά 8,5% σε 16,92 δισ.

Ο διευθύνων σύμβουλος, David Taylor, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία πέρυσι, ανέφερε πως η εταιρία ενθαρρύνθηκε από τη βελτίωση στις πωλήσεις της και τη μείωση κόστους, καθώς αντιμετωπίζει «σημαντικές μακροοικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις». Για το 2016, η Procter & Gamble τόνισε πως πλέον αναμένει το ξένο συνάλλαγμα να ελαττώσει τις πωλήσεις της κατά 7%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για πέντε με 6%. Επιπλέον, περιμένει το ξένο συνάλλαγμα να μειώσει τα προσαρμοσμένα κέρδη κατά 37 cents ανά μετοχή, έναντι 11 cents που είχε εκτιμήσει προηγούμενα.

 

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό
Παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Πρώτες εκσκαφές, κινήσεις για στελέχωση
Ιουλία Τσέτη στο iatronet.gr: Αυτό είναι το όραμά μου για τον ΣΕΒ