Mε παρουσία 11 μετόχων που αντιπροσωπεύουν το 73,61% των μετοχών του κεφαλαίου του Υγεία πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση της ιδιωτικής κλινικής, όπου και αποφασίστηκαν ομόφωνα όλα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. Δηλαδή οι ατομικές και ενοποιημένες καταστάσεις του ομίλου Υγεία, η απαλλαγή των μελών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης του 2015, η εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου με τριετή θητεία που ολοκληρώνεται 1-6-2019, καθώς και η εκλογή της Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 37 του Ν. 3693/2008.

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικράτησαν το 2015, ενώ τόνισε ότι και φέτος το οικονομικό κλίμα παραμένει εξαιρετικά εύθραυστο. Συμβάλλοντας σε αυτό, τα δυσχερή οικονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση, όπως η εκτόξευση του ΦΠΑ ξεκινώντας από το 13% τον Ιούλιο του 2015, στο 24% σήμερα.

Πολύ μεγάλη επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις χαρακτήρισε και την αύξηση στη φορολόγηση των κερδών από 26% στο 29% (το 2015). Η ήδη μειωμένη ρευστότητα των επιχειρήσεων, υπογράμμισε, επιβαρύνθηκε από την επιβολή των περικοπών –clawback και rebate- τα οποία εξανέμισαν τα όποια ταμειακά διαθέσιμα του κλάδου. Σημείωσε δε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα αν και είχαν αποφασιστεί από την πλευρά της κυβέρνησης να διαρκέσουν μέχρι τα τέλη του 2015, τελικά πήραν παράταση μέχρι το 2018.

Φυσική απόρροια των παραπάνω, τόνισε ο κ. Α. Καρταπάνης, είναι ότι οι ιδιωτικές κλινικές βρίσκονται πια στα όριά τους. Κλίμα που επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμη η νέα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ (καθώς η παλιά ολοκληρώνεται στις 30/6/2016). Εκτίμησε, ωστόσο, ότι εντός του μήνα θα υπάρχει εξέλιξη (είτε θετική είτε αρνητική) στις διαπραγματεύσεις που ήδη γίνονται με το θεσμικό όργανο.

Για την τρέχουσα περίοδο, ο ίδιος ανέφερε ότι βασικό μέλημα της διοίκησης παραμένει η διατήρηση και η ενίσχυση του μεριδίου αγοράς που ελέγχει αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τις συνέργειες που απορρέουν από τις θυγατρικές του ομίλου. Σε οικονομικό επίπεδο αισιοδοξεί για την πορεία των μεγεθών, ενώ υπενθύμισε ότι πέρυσι ο ενοποιημένος τζίρος έκλεισε στα 220 εκατ. ευρώ από 217,5 εκατ. ευρώ το 2014, ενώ το ΕΒΙΤDA (2015) διαμορφώθηκε στα 22 εκατ. ευρώ από 11,8 εκατ. ευρώ το 2014.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Iδιαίτερα επικίνδυνα τα νοσοκομειακά μικρόβια
Μαζική τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές στη Λαμία από σχολικά γεύματα
Η Bayer Ελλάς στηρίζει τα νησιά της χώρας μας