Η Danone συμφώνησε να αγοράσει την WhiteWave Foods για περίπου 10 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία θα τη βοηθήσει να διπλασιάσει το μερίδιό της στην αμερικανική αγορά, αλλά και να προσθέσει τη μάρκα αμερικανικού γάλακτος από σόγια Silk και μια σειρά φυτικών τροφίμων στα προϊόντα της.

Οι επενδυτές θα λάβουν 56,25 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας με έδρα το Παρίσι. Το ποσό είναι κατά 19% υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος της WhiteWave την Τετάρτη.

Η αγορά δίνει στην WhiteWave αξία 12,5 δισ. δολαρίων, περιλαμβανομένων καθαρού χρέους και άλλων υποχρεώσεων. Οι δύο εταιρίες αναμένουν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία μέσα στο 2016.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η κατασκευάστρια γιαουρτιών θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά μέσω χρέους και αναμένει μια τόνωση της τάξης των 300 εκατ. δολαρίων στα λειτουργικά της κέρδη μέχρι το 2020. Η απόκτηση θα είναι «σταθερά αυξητική» για τα αποτελέσματα τον πρώτο χρόνο μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ανέφερε η Danone.

Η αγορά θα καταστήσει τη γαλλική εταιρία την κορυφαία στον κόσμο στα φρέσκα γαλακτοκομικά, τις υγιεινές τροφές και τις συσκευασμένες σαλάτες, καθώς οι καταναλωτές εξετάζουν όλο και πιο εξονυχιστικά τα συστατικά των προϊόντων και αποφεύγουν τις επεξεργασμένες τροφές.

Η Silk της WhiteWave είναι η πρώτη μάρκα σόγιας σε πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι καταναλωτές στρέφονται σε εναλλακτικά φυτικά τρόφιμα.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων πρόβλημα στην καρδιά;
Έχετε πρόβλημα με την ακοή σας; Ελέγξτε το σάκχαρό σας
Γιατί έχουμε λιγότερη όρεξη σε υψηλές θερμοκρασίες [έρευνα]