Τα αποτελέσματα της PepsiCo ξεπέρασαν τις προσδοκίες κατά το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της έτους και η εταιρία αναθεώρησε προς τα πάνω την προοπτική της για το 2016. Ο κολοσσός στον τομέα σνακ και αναψυκτικών συνέχισε να βασίζεται στην εγχώρια ανάπτυξη ως κινητήρια δύναμη.

Συνολικά, η εταιρία εμφάνισε κέρδη ύψους 2,01 δισ. δολαρίων ή 1,38 δολαρίου ανά μετοχή, από 1,98 δισ. ή 1,33 δολάριο την ίδια περίοδο πέρυσι. Εξαιρώντας κάποια αντικείμενα, η Pepsi κατέγραψε βασικά κέρδη ύψους 1,35 δολαρίου ανά μετοχή.

Τα έσοδα της εταιρίες υποχώρησαν κατά 3,3% σε 15,4 δισ., ενώ τα λειτουργικά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 3,3%.

Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 1,30 δολαρίου/μετοχή, από έσοδα 15,37 δισ.

Όπως τονίζει το MarketWatch, η εταιρία εξακολούθησε να αντιμετωπίζει την αποδυνάμωση των ξένων νομισμάτων. Η Pepsi βασίζεται όλο και περισσότερο στην ανάπτυξη στην εγχώρια αγορά της εν μέσω αναταραχής στο εξωτερικό. Όλες οι μονάδες της στη Βόρεια Αμερική εμφάνισαν μια αύξηση στα έσοδα, ενώ οι ξένες δραστηριότητές της, όλες κατέγραψαν μειώσεις.

Πάντως, ο επικεφαλής της εταιρίας επί των οικονομικών, Hugh Johnston, επεσήμανε μιλώντας στην Wall Street Journal ότι οι συνθήκες διεθνώς δεν έχουν επιδεινωθεί, γεγονός που δίνει στην Pepsi την εμπιστοσύνη ώστε να τονώσει τις προβλέψεις της.

Η παραγωγός της Pepsi-Cola, των Cheetos και της Gatorade αναμένει πλέον βασικά κέρδη ανά μετοχή της τάξης των 4,71 δολαρίων για φέτος, από 4,66 δολάρια που είχε εκτιμήσει νωρίτερα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα βήματα την ημέρα πρέπει να κάνουν όσοι έχουν γενετική προδιάθεση για να αποφύγουν την παχυσαρκία [μελέτη]
Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες Γηροκομείου για τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού
Προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων πρόβλημα στην καρδιά;