Η Estee Lauder ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου του οικονομικού της έτους υποχώρησαν σε 93,5 εκατ. δολάρια ή 25 cents ανά μετοχή, από 153 εκατ. ή 40 cents ανά μετοχή πέρυσι.

Εξαιρώντας κάποια στοιχεία της μίας φοράς όπως κόστη αναδιάρθρωσης και άλλα, η εταιρία προϊόντος ομορφιάς εμφάνισε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 43 cents, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών που ανέμεναν 40 cents.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στο τρίμηνο σε 2,65 δισ. από 2,52 δισ. δολάρια πέρυσι. Ωστόσο δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις για 2,66 δισ. δολάρια. Όλες οι κατηγορίες προϊόντων της εταιρίας, εκτός των αρωμάτων, πάντως, κατέγραψαν άνοδο.

«Επωφεληθήκαμε από τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών, με το να εκμεταλλευτούμε την ισχύ μας στο makeup και να βάλουμε την εταιρία μας σε θέση ώστε να τα πάει καλά στα αρώματα πολυτελείας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Fabrizio Freda.

«Κάτι σημαντικό, πετύχαμε αυτά τα αποτελέσματα σε περιβάλλον κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας, μεταβλητότητας στις ισοτιμίες και οικονομικών δυσκολιών», πρόσθεσε.

Η μετοχή της Estee Lauder έχει εμφανίσει άνοδο 8% μέχρι στιγμής φέτος, έναντι ανόδου 7% του S&P 500.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανακαλύφθηκε ''τρίτη κατάσταση ύπαρξης'' στη βιολογία - Ούτε ζωή, ούτε θάνατος
Επιστήμονες αναγνώρισαν νέα ομάδα αίματος
Χαμηλότερες οι αποδοχές των υγειονομικών το 2024 σε σχέση με το 2011 [πίνακας]