Η PepsiCo αναβάθμισε την πρόβλεψη για τα ετήσια κέρδη, καθώς εμφάνισε απροσδόκητη άνοδο στα βασικά κέρδη τριμήνου, χάρη στα χαμηλότερα κόστη ακατέργαστων υλών και παρότι υποχώρησαν τα έσοδά της.

Συνολικά, τα κέρδη τριμήνου της εταιρίας άγγιξαν το 1,99 δισ. δολάρια ή 1,37 δολάριο ανά μετοχή, από 533 εκατ. ή 36 cents πέρυσι. Εξαιρώντας κάποια στοιχεία, τα βασικά κέρδη διαμορφώθηκαν στο 1,40 δολάριο ανά μετοχή, από 1,35 δολάριο πέρυσι.

Ο τζίρος υποχώρησε κατά 1,9% σε 16,03 δισ. δολάρια, μεταδίδει το MarketWatch.

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίες ανέμεναν κέρδη ύψους 1,32 δολαρίου ανά μετοχή, από έσοδα 15,83 δισ.

Η εταιρία που παράγει την Pepsi-Cola, τα Cheetos και το Gatorade, αναμένει πλέον κέρδη ύψους 4,78 δολαρίων ανά μετοχή για το 2016, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 4,71 δολάρια αλλά και της μέσης πρόβλεψης της Wall Street για 4,76 δολάρια ανά μετοχή.

Η PepsiCo βασίζεται όλο και περισσότερο για ανάπτυξη στην εγχώρια αγορά της εν μέσω αναταράξεων στο εξωτερικό. Συνεχίζει να αντιμετωπίζει αποδυνάμωση από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τον αντίκτυπο της κατάτμησης μονάδας στη Βενεζουέλα πέρυσι.

Εξαιρώντας αυτούς τους παράγοντες, η εταιρία ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι τα συνολικά της έσοδα ενισχύθηκαν κατά 4% σε οργανική βάση.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα