Hγέτης στην ολοκληρωμένη διαχείριση των ογκολογικών ασθενών έχει αναδειχθεί το νοσοκομείο Υγεία, προσφέροντας τις πιο σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές ιατρικές υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα παρέχει συνεχή και ολοκληρωμένη υποστήριξη του ογκολογικού ασθενή και της οικογένειάς του.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Υγεία κ. Ανδρέα Καρταπάνη, στις Παθολογικές – Ογκολογικές Κλινικές που διαθέτει γίνεται διάγνωση, θεραπεία, παρακολούθηση καθώς και παρηγορητική-ανακουφιστική αντιμετώπιση όλων των κακοηθών νεοπλασιών όπως τα καρκινώματα, σαρκώματα, λεμφώματα κλπ. Για τη διάγνωση χρησιμοποιούνται μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, όπως Αξονικές και Μαγνητικές τομογραφίες, ΡΕΤ και σπινθηρογράφημα. Οι θεραπείες περιλαμβάνουν χημειοθεραπείες, ορμονοθεραπείες, ανοσοθεραπείες και στοχευμένες θεραπείες, είτε σε νοσηλευόμενους είτε στην κλινική μιας ημέρας. Σε ειδικές περιπτώσεις, και με τη σύμφωνη γνώμη του ασθενούς, ακολουθούνται ερευνητικά πρωτόκολλα σε συνεργασία με άλλα κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού χρησιμοποιώντας νέα πρωτοποριακά φάρμακα. Σε συνεργασία με το Ογκολογικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου γίνεται εξατομίκευση της θεραπευτικής προσέγγισης κάθε ασθενή, με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής και την ίαση.

Επιπλέον, συνεχίζει ο ίδιος, το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ, το οποίο πρόσφατα κατέστη Ευρωπαϊκό Κέντρο Αναφοράς λόγω του μοναδικού και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμού που διαθέτει, καθώς και τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που παρέχει για τη θεραπεία του καρκίνου, αποτελεί το πιο σύγχρονο και καλύτερα εξοπλισμένο κέντρο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα κέντρα στην Ευρώπη. Είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, τα μοναδικά στην Ελλάδα (VERSA HDΤΜ, Synergy AgilityΤΜ, AxesseΤΜ με ρομποτικό κρεβάτι θεραπείας Hexapod και γknife Perfexion) και διαθέτει τη μεγαλύτερη εμπειρία στις πλέον εξελιγμένες τεχνικές ακτινοθεραπείας (IMRT, VMAT, IGRT, Στερεοταξία και Ακτινοχειρουργική), τις οποίες πρώτο εφάρμοσε στην Ελλάδα, με σκοπό τη βέλτιστη παροχή ακτινοθεραπείας στον ασθενή.

Παράλληλα, το Τμήμα Ακτινοχειρουργικής Εγκεφάλου Gamma Knife είναι το μοναδικό που λειτουργεί στην Ελλάδα με το πλέον εξελιγμένο μηχάνημα Gamma Knife Perfexion. Την τελευταία δεκαετία πραγματοποιήθηκαν 2.000 θεραπείες για παθήσεις του εγκεφάλου, κρανίου ή αυχένα με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας. Στη γ-knife ακτινοχειρουργική, η εμπειρία του Νευροχειρουργού, του Ακτινοθεραπευτή - Ογκολόγου και Ακτινοφυσικού συνενώνονται προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα θεραπείας, δομημένο ακριβώς στα μέτρα του κάθε ασθενούς.

Πρωταγωνιστής και στον τομέα της καρδιάς

Το ΥΓΕΙΑ, ωστόσο, πρωτοπορεί και στον τομέα των παθήσεων της καρδιάς, καθώς προσφέρει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση, από το στάδιο της πρόληψης, διάγνωσης έως τη θεραπεία και κλινική/ εργαστηριακή παρακολούθηση ασθενών με καρδιαγγειακές παθήσεις.

Στο ΥΓΕΙΑ εφαρμόζονται όλες οι σύγχρονες επεμβατικές μέθοδοι αντιμετώπισης των εκδηλώσεων της στεφανιαίας νόσου (στεφανιογραφία/ πρωτογενής αγγειοπλαστική/ stenting, τεχνικές θρομβεκτομής), καθώς και μέθοδοι επεμβατικής ηλεκτροφυσιολογικής αντιμετώπισης αρρυθμιών (κατάλυση- ablation, εμφύτευση βηματοδοτών / απινιδωτών και αμφικοιλιακών συσκευών) και επεμβατικής αντιμετώπισης (ablation) κολπικής μαρμαρυγής.

Στο ΥΓΕΙΑ υφίσταται η πλέον οργανωμένη ομάδα καρδιάς πολλαπλών ειδικοτήτων, που ασχολείται με την επίλυση πολύπλοκων ή αμφισβητούμενων καρδιολογικών θεμάτων, με κύριο στόχο τη διακαθετηριακή επιδιόρθωση ή τοποθέτηση καρδιακών βαλβίδων.
Παράλληλα, στο νοσοκομείο λειτουργεί το πρώτο στην Ελλάδα (και ένα από τα πρώτα παγκοσμίως) εξειδικευμένο Τμήμα Διαδερμικών Καρδιακών Βαλβίδων, στο οποίο πραγματοποιούνται επεμβάσεις διαδερμικής αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας, διόρθωσης ανεπάρκειας της μιτροειδούς βαλβίδας και σύγκλεισης παραβαλβιδικών διαφυγών.

Το Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων εισήγαγε με επιτυχία στην Ελλάδα τη διαδερμική επιδιόρθωση ανεπάρκειας μιτροειδούς βαλβίδας με το σύστημα Mitraclip (Abbott Vascular) από την έναρξη του Τμήματος και έχουν εμφυτευθεί περισσότερα από 100 clips έως σήμερα. Η εμπειρία του προσωπικού του Τμήματος ανέρχεται σε περισσότερες από 800 διαδερμικές αντικαταστάσεις αορτικών βαλβίδων με σχεδόν όλους τους τύπους που είναι διαθέσιμοι σήμερα και από όλες τις δυνατές προσβάσεις εμφύτευσης.
Επιπρόσθετα, το ΥΓΕΙΑ πρωτοπορεί στο χώρο της απεικονιστικής καρδιολογίας με το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς. Το Τμήμα διαθέτει δύο μαγνητικούς τομογράφους 1.5 Tesla (Philips Intera και Achieva) και σύγχρονο λογισμικό που μπορεί να καλύψει όλο το φάσμα των καρδιακών εξετάσεων. Η Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς και η Μαγνητική Στεφανιογραφία αποτελούν τις πλέον σύγχρονες διαγνωστικές τεχνικές στην καρδιολογία.

Σχολιάζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ΥΓΕΙΑ στον χώρο της ιδιωτικής υγείας σε ένα ευμετάβλητο και δύσκολο περιβάλλον, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, κ. Ανδρέας Καρταπάνης επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά το όραμα του ΥΓΕΙΑ για συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του με στόχο αυτές να παραμένουν εφάμιλλες της υψηλότερης ποιότητας παγκοσμίως, σε ένα υγιές περιβάλλον όπου κυριαρχεί η αξιοπιστία, η πρωτοπορία και ο σεβασμός στον άνθρωπο και τη ζωή.

Ιστορία συνυφασμένη με την Καινοτομία

Το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ είναι το πρώτο μεγάλο Ιδιωτικό Νοσηλευτικό Ίδρυμα που λειτούργησε στην Ελλάδα, μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές Νοσοκομειακές Μονάδες της χώρας μας, ενώ είναι το Πρώτο και Μοναδικό Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Ελλάδα που έχει διαπιστευθεί σύμφωνα με το Διεθνές πρότυπο ποιότητας Joint Commission International (JCI), την κορυφαία διαπίστευση στον κόσμο για την Ποιότητα και Ασφάλεια στις υπηρεσίες υγείας.

Στα 40 χρόνια ανελλιπούς, καινοτόμου και αδιαπραγμάτευτης ποιότητας υπηρεσιών και ασφάλειας ασθενών, το ΥΓΕΙΑ πρωτοπορεί και ενισχύει συνεχώς τις υπηρεσίες του, τόσο σε επίπεδο υποδομής όσο και οργάνωσης, με κύριο στόχο την πλήρη ανταπόκρισή του στις υψηλές απαιτήσεις των ασθενών και την εναρμόνισή του με την τεχνολογική εξέλιξη στον τομέα της ιατρικής επιστήμης. Κορυφαίοι γιατροί, άρτια εκπαιδευµένο προσωπικό και ο πιο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισµός συγκροτούν τα πλέον αξιόπιστα και καινοτόµα Τµήµατα του ΥΓΕΙΑ.

Συνεχίζοντας και σήμερα να πρωτοπορεί, μεταξύ άλλων, διαθέτει:
• Το πρώτο υβριδικό χειρουργείο στη χώρα, για την ταυτόχρονη διενέργεια όλων των ενδαγγειακών και ανοιχτών επεμβάσεων.
• Το μοναδικό στην Ελλάδα Τμήμα Ακτινοχειρουργικής Εγκεφάλου GAMMA-KNIFE με το Leksell Gamma Knife PerfexionTM.
• Το πρώτο PET - CT (Τμήμα Τομογραφίας Εκπομπής Ποζιτρονίων) που λειτούργησε στη χώρα μας.
• Το πιο σύγχρονο και μεγαλύτερο -σε όγκο ασθενών –Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με τους πλέον σύγχρονους γραμμικούς επιταχυντές ELEKTA Axesse, Synergy, Platform.
• Το μεγαλύτερο Τμήμα Επεμβατικής Νευροακτινολογίας, Εμβολισμών Ανευρυσμάτων Εγκεφάλου.
• Απεικονιστικά Τμήματα με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, όπως αξονικό τομογράφο διπλής πηγής 128 τομών/sec και μαγνητικό τομογράφο 3 Tesla, ανοιχτό μαγνητικό τομογράφο, υβριδικά συστήματα απεικόνισης κ.ά.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management