Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ, με γνώμονα την ασφάλεια των ασθενών και την παροχή άριστης ποιότητας υπηρεσιών υγείας σε όλα τα νοσοκομεία και τις εταιρείες του, τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ποιότητας 2016, που φέτος εορτάστηκε στις 10 Νοεμβρίου.

Στο φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ποιότητας «Κάνοντας Ουσιαστική την Επιχειρησιακή Διακυβέρνηση», δόθηκε έμφαση στη διοικητική οργάνωση, τις αξίες, τις διεργασίες και τα σημεία ελέγχου που πρέπει μια εταιρία να διαθέτει και να εφαρμόζει, προκειμένου να προσφέρει στο κοινό προϊόντα ή υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ, μέλος του Ομίλου MIG, έχοντας αποδεχθεί εδώ και πολλά χρόνια την πρόκληση της Αριστείας στην παροχή υπηρεσιών υγείας αλλά και στην ορθή Επιχειρησιακή Διακυβέρνηση, εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές, υιοθετώντας τα πιο απαιτητικά πρότυπα σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο για την οργάνωση και υλοποίηση αποτελεσματικών Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας, αλλά και για την ενσωμάτωση πολιτικών επιχειρηματικής ηθικής, διαχείρισης κινδύνων και αντιμετώπισης κάθε ανάγκης για το καλό των ασθενών, των εργαζομένων, των μετόχων και της Κοινωνίας.

Απτή απόδειξη αποτελεί η επίτευξη και διατήρηση διεθνών διαπιστεύσεων και πιστοποιήσεων από τους πιο έγκριτους οργανισμούς όπως ο Joint Commission International (JCI), ISO & OHSAS για όλες τις εταιρίες του Ομίλου. Σημειωτέον, ότι το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ είναι το Πρώτο και Μοναδικό Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Ελλάδα που έχει διαπιστευθεί σύμφωνα με το Διεθνές πρότυπο ποιότητας Joint Commission International (JCI), την κορυφαία διαπίστευση στον κόσμο για την Ποιότητα και Ασφάλεια στις υπηρεσίες υγείας.
Σχολιάζοντας το μήνυμα της ημέρας ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης τόνισε «Στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, σταθερή προτεραιότητά μας παραμένει όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες των νοσοκομείων μας να είναι εφάμιλλες της υψηλότερης παγκοσμίως ποιότητας και ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ να βρίσκεται στην υψηλή θέση αναγνωρισιμότητας διεθνώς. Τα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας που εφαρμόζουμε είναι μια ακόμα σημαντική προσθήκη στο «οπλοστάσιο» των εργαλείων μας για να παρέχουμε ασφαλή, αποτελεσματική και εξατομικευμένη φροντίδα στους ασθενείς μας, ενώ ταυτόχρονα παραμένουμε ανταγωνιστικοί και διασφαλίζουμε την ανοδική μας πορεία, προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων μερών μας».

*Η Παγκόσμια Ημέρα Ποιότητας θεσμοθετήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1990 στην προσπάθειά τους να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή κοινότητα και να δώσουν έμφαση στη σημαντική συνεισφορά της ποιότητας στην οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των εθνών και των οργανισμών. Κάθε χρόνο εορτάζεται σε όλο τον κόσμο τη δεύτερη Πέμπτη του Νοεμβρίου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα