Η Procter & Gamble ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη τριμήνου ενισχύθηκαν σε 7,88 δισ. δολάρια ή 2,88 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 3,21 δισ. ή 1,12 δολάριο ανά μετοχή την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρία κέρδισε 1,08 δολάριο ανά μετοχή. Το ποσό είναι ελαφρώς υψηλότερο σε σχέση με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 1,06 δολάριο ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν σε 16,86 δισ. δολάρια από 16,92 δισ. πέρυσι, μεταδίδει το MarketWatch. Πάντως κατέγραψαν μικρότερη πτώση απ’ ότι περίμεναν οι αναλυτές, οι οποίοι είχαν προβλέψει πωλήσεις 16,77 δισ. δολαρίων.

Η P&G έχει δείξει το τελευταίο διάστημα ότι μπορεί να περικόψει κόστη, ωστόσο δεν έχει ακόμη εκπληρώσει την υπόσχεση για ουσιαστική άνοδο στα έσοδα. Οι επενδυτές ζητούν από την εταιρία να εμφανίσει ανάπτυξη στις οργανικές πωλήσεις, μια μέτρηση που εξαιρεί τον αντίκτυπο ισοτιμιών, εξαγορών και εκποιήσεων.

Η Procter & Gamble ανακοίνωσε ότι στο τρίμηνο είχε ανάπτυξη των οργανικών πωλήσεων σε όλα της τα τμήματα, και ως εκ τούτου προσέφερε μια πιο αισιόδοξη προοπτική για τις οργανικές πωλήσεις του έτους.

Συνολικά τόνισε ότι οι οργανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 2%, λόγω μιας ανόδου 2% στον όγκο αποστολών. Για το έτος, αναμένει ανάπτυξη 2-3%, έναντι προηγούμενου στόχου για 2%.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA