"H εξαγορά του Καναδικού εργοστασίου της Bayer στο Pointe Claire του Καναδά δεν αμφισβητείται. Θα προχωρήσει κανονικά η ενσωμάτωσή του στον όμιλο ΦΑΜΑΡ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017". Αυτό διευκρίνισε μεταξύ άλλων στο Baranzate στο Μιλάνο (19/1/2017) η διοίκηση του ομίλου στο πλαίσιο της συνάντησης που η ίδια δρομολόγησε με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Εργαζομένων (ΕΣΕ) του ομίλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η διοίκηση ενημέρωσε για την πορεία του ομίλου, την έκβαση των συζητήσεων μεταξύ αυτού και των χρηματοδοτών αλλά και τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις που πρόκειται να γίνουν προκειμένου να επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι της νέας χρονιάς.
 
Σύμφωνα λοιπόν με τα λεχθέντα της διοίκησης και έτσι όπως τα παρουσίασε (εδώ) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών οι επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν πανευρωπαϊκά είναι οι εξής: 

  • Πρέπει να αυξηθεί το κεφάλαιο κίνησης του Ομίλου.
  • Να υπάρξει δέσμευση από τους προμηθευτές για παράδοση -με ευνοϊκότερους εμπορικούς και τιμολογιακούς όρους - των υλικών που απαιτούνται για την παραγωγή.
  • Να επιλυθούν σταδιακά τα προβλήματα που υπάρχουν στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος παράδοσης των παραγγελιών

Την ίδια στιγμή η διοίκηση ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία αναδιάρθρωση που θα είχε άμεσες συνέπειες στην απασχόληση ή που θα είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων.

Οσον αφορά τις συζητήσεις με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση του ομίλου η διοίκηση τόνισε ότι βρίσκονται  σε καλό δρόμο οι συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες. Οι συζητήσεις αυτές, όπως ανακοίνωσε αφορούν δύο σκέλη. Αφενός νέα χρηματοδότηση για να μπορέσει ο όμιλος να επιστρέψει στην κανονική του λειτουργία και παράλληλα να βάλει σε τροχιά υλοποίησης τους στόχους της του και αφετέρου επαναδιαπραγμάτευση των όρων αποπληρωμής των τρεχόντων δανείων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, τα μέτρα αυτά θα είναι αρκετά για να επιτρέψουν στον Όμιλο να επανέλθει σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο