Σε επιστολή που έχουμε στη διάθεσή μας αναφέρεται ότι «Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΕΟΦ για την ανατιμολόγηση Μαΐου 2017 και την ειδική αναφορά που γίνεται στη σχετική ανακοίνωση για τα ΜΗΣΥΦΑ, σας προτείνουμε να αναφέρετε στις παρατηρήσεις των προϊόντων σας το ακόλουθο κείμενο, προσαρμοσμένο είτε για το κάθε προϊόν σας ξεχωριστά είτε μαζικά:

"Αναφορικά με την από 15-3-2017 ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ για την «Ανατιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων Μαΐου 2017 (προσθήκες - διαγραφές)" και ως ΚΑΚ των ακόλουθων ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ [ονόματα] που σας δηλώνουμε ότι κυκλοφορούν και θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν στην αγορά αιτούμεθα την αφαίρεσή τους από το δελτίο τιμών γιατί, σύμφωνα με την υποπαράγραφο ΣΤ 1, εδ. 8 του Ν. 4254/2014, ΦΕΚ Α’ 85/7-4-2014 και τα άρθρα 5 παρ. 7 και 13 παρ. 3 της Γ5 (α) οικ. 90552 ΥΑ, ΦΕΚ Β’ 3890/2-12-2016, τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ εξαιρέθηκαν από το καθεστώς τιμολόγησης και ανωτάτων τιμών και από 1-1-2017 οι τιμές τους καθορίζονται πλέον ελεύθερα."

Η συγκεκριμένη επιστολή είχε ως παραλήπτες στελέχη  πολυεθνικών εταιρειών - κάποιες εξ αυτών διαχειρίζονται και μια διευρυμένη γκάμα καταναλωτικών ειδών - αλλά και ελληνικών επιχειρήσεων.

Παράγοντας από τον φαρμακευτικό κλάδο μας επεσήμανε ότι η λίστα των σημάτων που ετοιμάζονται να βγουν εκτός του δελτίου τιμών αυξάνεται μέρα με τη μέρα, καθώς οι εταιρείες  μπορούν να ανεβάσουν την τιμή, διαμορφώνοντας σε καλύτερα επίπεδα και το περιθώριο κέρδους τους.  Σύμφωνα με την ίδια πηγή, για να δικαιολογήσουν την άνοδο της τιμής χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα με βασικότερο κάποιες τροποποιήσεις στην συσκευασία των σκευασμάτων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα
Θέλουμε να μας πει το DNA μας από τι μπορούμε να αρρωστήσουμε;
Πώς το ήπαρ βοηθά ορισμένους καρκινικούς όγκους να αντιστέκονται [μελέτη]