Εταιρικά αυτοκίνητα, κουπόνια αγορών (που αφορούν ως επί το πλείστον αγορές από τα σούπερ μάρκετ) αλλά και ασφαλιστήρια συμβόλαια θέτουν επί τάπητος οι Ιατρικοί Επισκέπτες. Συγκεκριμένα, στο πώς αυτά προβλέπεται να φορολογηθούν  (για τα εισοδήματα του 2016)  και τι σημαίνει αυτό για την τσέπη του ιατρικού επισκέπτη.  

Σε συνομιλία που είχαμε με εκπρόσωπο του κλάδου, αυτός μας ανέφερε ότι επειδή οι απώλειες για τους ιατρικούς επισκέπτες είναι πολύ μεγάλες πρέπει να παρθούν τώρα αποφάσεις αντίδρασης στη νέα φοροεπιδρομή. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών Ελλάδος αποφάσισε να συγκαλέσει αύριο γενική συνέλευση και προκειμένου να  βοηθηθεί η προσέλευση των εργαζομένων, έχει κηρυχθεί  εξάωρη στάση εργασίας από τις 2 το μεσημέρι μέχρι και 8 το βράδυ.  Για το θέμα ήδη έχουν ενημερωθεί όλες οι εργοδοτικές οργανώσεις : ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, ΠΣΒΑΚ, ΣΑΦΕΕ, ΠΦΣ και ΣΑΕΠΚΦ.

Σύμφωνα λοιπόν με την πηγή μας, οι φαρμακοβιομηχανίες πρέπει να πάρουν θέση σε αυτά τα φλέγοντα ζητήματα που πλήττουν καίρια το ανθρώπινο δυναμικό τους. Ειδικότερα για το θέμα της φορολόγησης των εταιρικών αυτοκινήτων, μολονότι αρκετές είναι οι εταιρείες που έχουν διαρρεύσει ότι θα επωμιστούν το κόστος,  καμία μέχρι στιγμής δεν έχει δεσμευτεί επ’ αυτού.

Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζεται, μπαίνει καπέλο φόρος και στα κουπόνια που μπορεί να είναι είτε αγορές από σούπερ μάρκετ, είτε κουπόνια (σίτισης) σε εστιατόρια . Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, αφορολόγητα είναι τα κουπόνια έως 1.500 ευρώ και πάνω από εκεί προσμετράται η αξία τους στο εισόδημα.

 Όσον αφορά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και πάλι καλύπτεται το κύριο μέλος ως το ποσό των 1.500 ευρώ, ενώ τα εξαρτώμενα μέλη ως το ποσό των 300 ευρώ. Κάθε τι παραπάνω φορολογείται διότι  θεωρείται ως παροχή σε είδος.

Το θέμα, σύμφωνα με τον παράγοντα της αγοράς, είναι να βρεθεί λύση στην υπερφορολόγηση,  καθώς το πλήγμα για τους ιατρικούς επισκέπτες είναι μεγάλο, όπως επιβεβαιώνουν και οι 3.000 απομακρύνσεις στελεχών από το 2010 μέχρι σήμερα. Κατάσταση που φαίνεται ότι θα επιδεινωθεί από το δεύτερο εξάμηνο του έτους μετά τα νέα φοροεισπρακτικά μέσα.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα