Μέχρι το Μαξίμου…φθάνουν οι κλινικάρχες μπας και πληρωθούν. Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά για μια πικρή αλήθεια, μας αποκαλύπτει εκπρόσωπος του κλάδου, τονίζοντας ότι επιχειρηματίας που διατηρεί κλινική στη Θεσσαλία και ο οποίος έχει να πληρωθεί από το Φεβρουάριο του 2016 αναγκάστηκε- και για να αποφύγει το λουκέτο- να χτυπήσει την πόρτα του Μαξίμου. Αν και η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε προ διμήνου και υπήρξαν διαβεβαιώσεις περί πληρωμής, ακόμη ζεστό χρήμα στα ταμεία της κλινικής δεν έχει μπει. 

Η κατάσταση είναι τραγική, μας αναφέρουν πηγές, καθώς οι καθυστερήσεις έχουν φθάσει και τους 8 μήνες, ενώ ξεπερνούν το 10μηνο, αν κάποιος έχει το "Θάρρος και το Θράσος" να κάνει ένσταση επί των περικοπών. 

"Ζούμε...μια τρέλα", μας λέει άλλος επιχειρηματίας, ο οποίος πήγε ο ίδιος στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ για να βρει μέσα σε κούτες και αράχνες (!) το δικό του παραστατικό για τον Αύγουστο του 2016. 

Δυστυχώς η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, μας ανέφερε εκπρόσωπος του κλάδου, και ενδεικτικό αυτού είναι ότι πολλοί εκπρόσωποι για να αποφύγουν τα χειρότερα...δέχονται να πάρουν αυτά που τους βγάζει τελικά ο ΕΟΠΥΥ, αποφεύγοντας τις όποιες ενστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο των 140 κλινικών που υπάρχουν, το 50% αυτών έχουν κάνει ενστάσεις για περικοπές, που ξεκινούν από 2% και φθάνουν μέχρι και 75%. Το εντυπωσιακό είναι ότι, από το σύνολο των κλινικών, υπάρχει ένα 25% που δεν μπαίνει καν στη διαδικασία των ενστάσεων, για να αποφύγει το Γολγοθά της γραφειοκρατίας, που στην τελική ξέρει και ποιος θα είναι ο χαμένος της υπόθεσης. 

Βεβαίως, για να λέγονται και τα πράγματα όπως είναι, υπάρχουν και οι περίεργες περιπτώσεις κλινικών που, αν και τιμολογούν πολύ υψηλά, οι περικοπές τους είναι 0,23% μέχρι 2%. Το θέμα αυτό έχει ήδη καταγγελθεί στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς όμως καμία απάντηση για τη διακριτική αυτή μεταχείριση!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα