Μετά από τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Microsoft, η Google και η Adobe, τώρα είναι η σειρά της ελβετικής φαρμακευτικής Novartis να ονομάσει ένα άτομο ινδικής προέλευσης ως διευθύνοντα σύμβουλό της.

Το διοικητικό συμβούλιο της Novartis διόρισε τη Δευτέρα τον Vasant (Vas) Narasimhan ως διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.

Ο διορισμός του θα τεθεί σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου 2018. Ο Narasimhan θα αντικαταστήσει τον Joseph Jimenez, τον επίσημο διευθύνοντα σύμβουλο, ο οποίος ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για την επιθυμία του να παραιτηθεί το 2018, μετά από οκτώ χρόνια στη θέση αυτή.

Ο Jimenez, ο οποίος υπήρξε διευθύνων σύμβουλος από το 2010, προσχώρησε στην εταιρεία το 2007.

Ο 41χρονος Narasimhan, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος Drug Discovery, διαχειρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ανάπτυξης φαρμάκων στον κλάδο - εποπτεύοντας 9.600 υπαλλήλους, 143 έργα, 500 συνεχιζόμενες κλινικές δοκιμές και έναν προϋπολογισμό εννέα δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Narasimhan έφερε μια νέα δυναμική στην ανακάλυψη φαρμάκων χρησιμοποιώντας εκτενώς μεγάλα δεδομένα και τεχνολογία, συνεργαζόμενοι με εταιρείες τεχνολογίας όπως η Microsoft, η Google και η Qualcomm.

Πριν από την είσοδό του στη Novartis το 2005, εργάστηκε στην McKinsey & Company. Έλαβε το πτυχίο ιατρικής του από το Ιατρικό Σχολείο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη δημόσια τάξη από τη σχολή κυβέρνησης του John F Kennedy του Χάρβαρντ.

Επιπλέον, είναι πτυχιούχος βιολογικών επιστημών από το πανεπιστήμιο του Σικάγο, επίσης στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια και μετά από τις ιατρικές σπουδές του, εργάστηκε εκτενώς σε μια σειρά ζητημάτων υγείας στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο Narasimhan είναι εκλεγμένο μέλος της Αμερικανικής Εθνικής Ιατρικής Ακαδημίας. Είναι πολίτης των ΗΠΑ που γεννήθηκε το 1976, παντρεύτηκε με 2 παιδιά και ζει στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Η Novartis, με   αξία 215,59 δισ. δολαρίων το έτος 2016, εμφάνισε καθαρές πωλήσεις 48,5 δισ. δολαρίων ΗΠΑ, ενώ η Ε & Α σε όλη την έκταση ανήλθε σε περίπου 9 δισ. δολάρια ΗΠΑ. Ο όμιλος εταιρειών Novartis απασχολεί περίπου 119.000 συνεργάτες πλήρους απασχόλησης. Τα προϊόντα Novartis πωλούνται σε περίπου 155 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο διαβήτης κύησης επηρεάζει τα νεογνά
Όχι από τον γερμανό υπουργό Υγείας στην απαγόρευση των τσιγάρων
Ποιες ιατρικές ειδικότητες μπορούν να κάνουν επεμβάσεις αποκατάστασης μαστού [εγκύκλιος]