Η Merck, μία εταιρεία ηγέτης στο χώρο των επιστημών και της τεχνολογίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο Ιωάννης Βλόντζος (φωτό αριστερά) ανέλαβε από την 1η Σεπτεμβρίου τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Merck Ελλάδας.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, ο κ. Βλόντζος διαδέχεται τον κ. Κωνσταντίνο Κοφινά (φωτό δεξιά), ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής του South East Europe Region του Βιοφαρμακευτικού τομέα της Merck.

Με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στο φαρμακευτικό κλάδο και βαθιά γνώση της ελληνικής αγοράς, ο Ιωάννης Βλόντζος διετέλεσε μέχρι τώρα επικεφαλής του Intercontinental Region, έχοντας υπό την ευθύνη του μία από τις μεγαλύτερες γεωγραφικές περιοχές, σημαντικής στρατηγικής σημασίας για τη Merck.

Στο παρελθόν, είχε διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Merck στην Ελλάδα.

Ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Merck Ελλάδος, ο κ. Κοφινάς συνέβαλε σημαντικά στην επιχειρηματική επιτυχία όλων των τμημάτων της εταιρείας, εστιάζοντας στο λανσάρισμα του τμήματος της Ογκολογίας και στην ένταξη των προϊόντων του τομέα Γενικής Ιατρικής στο χαρτοφυλάκιο της Merck, εν μέσω μίας ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Ο κ. Βλόντζος δήλωσε: "Με μεγάλη χαρά επιστρέφω στην πατρίδα μου, αναλαμβάνοντας γνώριμα καθήκοντα. Είμαι πεπεισμένος ότι έχοντας αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία από άλλες γεωγραφικές περιοχές όπου δραστηριοποιείται η Merck, θα είμαι σε θέση να συμβάλλω στην περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής θυγατρικής".

Ο κ. Κοφινάς σχολίασε: "Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Επικεφαλής του South East Europe Region στη Merck. Παράλληλα, αφήνω σε πολύ καλά χέρια τα ηνία της Merck Ελλάδος, σε έναν άνθρωπο που εκτιμώ ιδιαίτερα και που έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια την αξία του στην Merck, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό".

Η εταιρεία

Η Merck είναι μία κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας στην Υγεία, τις βιοεπιστήμες και τα υλικά υψηλής απόδοσης.

Περίπου 50.000 άνθρωποι εργάζονται με στόχο να εξελίξουν περαιτέρω τεχνολογίες που βελτιώνουν και αναβαθμίζουν τη ζωή - από βιοφαρμακευτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου ή της πολλαπλής σκλήρυνσης και τεχνολογίες αιχμής για την επιστημονική έρευνα και την παραγωγή, μέχρι υγρούς κρυστάλλους για smartphones και τηλεοράσεις LCD. Το 2016, η Merck σημείωσε πωλήσεις ύψους 15 δισ. ευρώ σε 66 χώρες.

Έχοντας ιδρυθεί το1668, η Merck είναι η παλαιότερη φαρμακευτική και χημική εταιρεία στον κόσμο.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]