Η πολυεθνική εταιρεία Galderma, με έδρα την Ελβετία, κλείνει το υποκατάστημα- θυγατρική που διατηρούσε στην Ελλάδα. Αυτό ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο υπαλληλικό προσωπικό της εταιρείας από τον διευθυντή της ιταλικής θυγατρικής, στον οποίο και γινόταν η ενημέρωση από την ελληνική εμπορική διεύθυνση. 

Σε συνομιλία που είχαμε με στέλεχος του ελληνικού υποκαταστήματος, αυτός επιβεβαίωσε την πληροφορία μας, τονίζοντας επακριβώς ότι  "από το νέο έτος η Galderma διακόπτει την απευθείας εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά. Ωστόσο, τα προϊόντα της θα συνεχίσουν να διακινούνται από άλλο εμπορικό σχήμα".

Όπως μάθαμε, η εταιρεία είχε συνάψει στο παρελθόν συμφωνία για την διακίνηση των προϊόντων της  στην ελληνική αγορά, η οποία όμως έληξε τον φετινό Ιούνιο και δεν έγινε ανανέωσή της. Γεγονός που έδειχνε τη μετέπειτα εξέλιξη.

Φήμες που δεν επιβεβαιώθηκαν, αναφέρουν ότι στελέχη της πολυεθνικής βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με ελληνικό όμιλο που πρωταγωνιστεί στον χώρο του φαρμάκου,  προκειμένου να αναλάβει την εξ ολοκλήρου διάθεση των προϊόντων της Galderma σε πανελλαδική βάση. Πάντως και το 2018 για κάποιο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν στελέχη της πολυεθνικής στην ελληνική αγορά, προκειμένου να υπάρχει μία ομαλή μετάβαση στη νέα εξέλιξη. 

Η Galderma, η ιατρική εταιρία λύσεων της Nestlé Skin Health- στον πολυεθνικό όμιλο πέρασε ολοκληρωτικά το 2014- δημιουργήθηκε το 1981 και σήμερα είναι παρούσα σε περισσότερες από 100 χώρες με εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων για τη θεραπεία μιας σειράς δερματολογικών παθήσεων. Η εταιρεία συνεργάζεται με επαγγελματίες υγείας σε όλο τον κόσμο για να καλύψει τις ανάγκες της υγείας του δέρματος των ανθρώπων καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Θεωρείται ηγέτης στην έρευνα και ανάπτυξη ιατρικά αποδεδειγμένων λύσεων για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA