Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Pharmathen, έπειτα και από την πρόσφατη πιστοποίηση του εργοστασίου της από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και με στόχο την επικέντρωση αποκλειστικά και μόνο στις αγορές του εξωτερικού και στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, προχωρά στην πώληση της ελληνικής εμπορικής της δραστηριότητας.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες αυτές, η Pharmathen Ελλάς που ασχολείται με την προώθηση στην εγχώρια αγορά των προϊόντων της Pharmathen αλλά και άλλων εταιρειών, πωλείται σε επενδυτικό σχήμα Ελλήνων επιχειρηματιών. Η διεθνής δραστηριότητα της Pharmathen, μαζί με τα εργοστάσια παραγωγής και τα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας, θα παραμείνουν στην Pharmathen Global.

Η συμφωνία φέρεται να έχει κλείσει και είναι πλέον τυπικό το θέμα ενεργοποίησης του νέου φορέα.

Το ελληνικό κομμάτι που θα προκύψει από το “deal”, αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την απρόσκοπτη συνέχιση της δραστηριότητας στην ελληνική αγορά και θα βασιστεί στο υπάρχον δυναμικό.

Με τη στρατηγική αυτή ενέργεια, η Pharmathen επιχειρεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί μετά την πιστοποίηση του εργοστασίου των Σαπών από τον FDA. Αποκτά πλέον πρόσβαση στη μεγαλύτερη φαρμακευτική αγορά του κόσμου, που είναι οι ΗΠΑ, όπου θα μπορέσει να διαθέσει, μαζί με ελάχιστες ξένες εταιρείες, καινοτόμα προϊόντα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, όπως τα ενέσιμα προϊόντα παρατεταμένης αποδέσμευσης (Long Acting Injectable – LAI) και τα οφθαλιμικά προϊόντα χωρίς συντηρητικά.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;