Στην ισχυροποίηση της θέσης της στην μονάδα της Σαουδικής Αραβίας προχώρησε η GlaxoSmithKline (GSK) αποκτώντας επιπλέον μερίδιο 26%, φθάνοντας έτσι στο 75% συνολικά.

Η GSK σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από 243 εκατομμύρια δολάρια στις δραστηριότητές της στη Σαουδική Αραβία τα επόμενα τρία χρόνια. Μέσω αυτής της επένδυσης, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγή της μονάδας  κατά 30% τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ θα ακολουθήσει μεγαλύτερη επένδυση έως το 2020.

Ο κ. Luciano Andrade, Διευθύνων Σύμβουλος της GSK στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε: «Η εξαγορά θα μας δώσει την ευελιξία να επενδύσουμε σε περιοχές όπου υπάρχουν ευκαιρίες για περαιτέρω προώθηση της πρόσβασής μας".

Οι αυξημένες επενδύσεις της GSK έρχονται ως φυσική απόρροια της πολυεθνικής  να ενισχύσει τον μεταποιητικό τομέα της, μια δραστηριότητα που αναγνωρίστηκε  εν πολλοίς ανεκμετάλλευτη από τους επενδυτές.

Μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές αγορές στην περιοχή, η Σαουδική Αραβία έχει δει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από πολλές φαρμακευτικές εταιρείες για τη δημιουργία   τοπικών μονάδων παραγωγής.

Το 2014, η γαλλική εταιρεία φαρμακευτικών προϊόντων Sanofi άνοιξε τη δική της μονάδα παραγωγής στην King Abdullah Economic City, στη Σαουδική Αραβία. Η εγκατάσταση παράγει αντιβιοτικά, διαβητικές θεραπείες, καρδιαγγειακά φάρμακα και αντιθρομβωτικά. Τα προϊόντα αυτά εξάγονται σε όλο τον Κόλπο.

Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας παροχής συμβουλών GlobalData, η φαρμακευτική αγορά στη Σαουδική Αραβία θα αυξηθεί από 4,5 δισ. δολάρια το 2015 σε 6 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σωματείο εργαζομένων ΕΟΔΥ: Να μη γίνουν απολύσεις εργαζομένων με "μπλοκάκι"
Με μετακίνηση ορθοπαιδικού επιχειρείται να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου Σπάρτης
Απειλή για εγκύους και νεογνά η αύξηση της θερμοκρασίας [ελληνική μελέτη]