Ανοδικά κινήθηκαν, σύμφωνα και με το δημοσίευμα του Igeahub, οι πωλήσεις των 10 μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών του κόσμου το τρίτο τρίμηνο του 2017. Εκτός από την αύξηση των θεμελιωδών μεγεθών, ένα άλλο στοιχείο που κυριάρχησε την εξεταζόμενη περίοδο ήταν οι εγκρίσεις νέων σκευασμάτων. Αναλυτικότερα, η κατάσταση διαμορφώθηκε ως εξής:

JOHNSON AND JOHNSON

Οι πωλήσεις προϊόντων το τρίτο τρίμηνο του 2017: 19.650 εκατομμύρια δολάρια 

Οι πωλήσεις προϊόντων το εννεάμηνο  στα 56,255 εκατομμύρια δολάρια

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 19,7 δισ. δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο του 2017, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 10,3% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2016. Οι πωλήσεις καταναλωτικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 2,9%, ενώ οι πωλήσεις φαρμακευτικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 15,4%. Η αξιοσημείωτη απόδοση των πωλήσεων οφείλεται επίσης στην πρόσφατη εξαγορά της Actelion Ltd, η οποία συνέβαλε κατά 7,9% περίπου της αύξησης των πωλήσεων.

"Η Johnson & Johnson επιτάχυνε την ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο. Αυτό οφείλεται στην ισχυρή απόδοση της φαρμακευτικής μας δραστηριότητας και ενισχύεται από την Actelion και άλλες πρόσφατες εξαγορές σε όλη την επιχείρηση που θα συνεχίσουν να αυξάνουν την ανάπτυξη », δήλωσε ο Alex Gorsky, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.  

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το εξεταζόμενο διάστημα χορήγησε έγκριση σε ένα σκεύασμα για τη θεραπεία του HIV.  

ROCHE

Πωλήσεις προϊόντων το τρίτο τρίμηνο του 2017: 13.090 εκατ. CHF

Οι πωλήσεις προϊόντων το εννεάμηνο : 39,434 εκατομμύρια CHF.

Η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία ανέφερε εντυπωσιακή ανάπτυξη και επιτεύγματα σε αυτό το τρίτο τρίμηνο. Οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας τους τελευταίους 9 μήνες του 2017 ανήλθαν σε  39,434 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα CHF.  Οι βασικές μάρκες που συνέβαλαν  στην αύξηση των πωλήσεων είναι οι μάρκες που ξεκίνησαν πρόσφατα. Τρία σήματα συνεισέφεραν συνολικά πωλήσεις ύψους 0,9 δισ. CHF.

FDA ενέκρινε σκεύασμα  για τη θεραπεία του συνδρόμου απελευθέρωσης κυτοκίνης (CRS).  

PFIZER

Οι πωλήσεις προϊόντων το τρίτο τρίμηνο του 2017:   13.168 εκατ. δολ.

Οι πωλήσεις προϊόντων το εννεάμηνο: 38.843 εκατομμύρια δολάρια.

Η απόδοση των πωλήσεων της Pfizer για το τρίτο τρίμηνο δείχνει σταθερή, με έσοδα ύψους 13.168 εκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση 1% από την ίδια περίοδο του 2016. Το εξεταζόμενο διάστημα, η εταιρεία έλαβε τρεις σημαντικές εγκρίσεις. Η FDA ενέκρινε σκευάσματά της για οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία (ALL). Επίσης, σκεύασμα έλαβε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη θεραπεία ενηλίκων με μεταστατικό κυτταρικό καρκίνωμα Merkel.  

Novartis

Οι πωλήσεις προϊόντων το τρίμηνο του 2017: 12.413 εκατομμύρια δολάρια

Οι πωλήσεις προϊόντων το εννεάμηνο: 36.14 εκατ. δολάρια.

Οι καθαρές πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο του 2017 ανήλθαν σε 12,4 δισ. δολάρια, κυρίως από τα nilotinib,  sacubitril/valsartan, eltrombopag,
dabrafenib trametinib, ruxolitinib και ribociclib). Οι καθαρές πωλήσεις της Novartis αυξήθηκαν κατά 2% σε σύγκριση με τις καθαρές πωλήσεις της το 2016.

Η Novartis διαθέτει έναν πολύ ανταγωνιστικό χαρτοφυλάκιο σκευασμάτων για τη θεραπεία ασθενειών όπως ο καρκίνος και οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Στις πρόσφατες εγκρίσεις περιλαμβάνονται σκευάσματα για το καρκίνο του μαστού και την  Οξεία μυελογενή λευχαιμία 

SANOFI

Οι πωλήσεις προϊόντων το τρίτο τρίμηνο του 2017:   9.053 εκατ. ευρώ

Οι πωλήσεις προϊόντων το εννεάμηνο: 26.364 εκατ. Ευρώ.

Η Sanofi παρουσίασε ελαφρά αύξηση πωλήσεων κατά 0,3%  το τρίτο τρίμηνο του 2017 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2016. Το εννεάμηνο του 2017, οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν σε 26.364 ευρώ, σημειώνοντας θετική μεταβολή της τάξης του 5,7%. Ο υψηλότερος όγκος πωλήσεων προέρχεται από φαρμακευτικά προϊόντα, ωστόσο οι πωλήσεις αυξήθηκαν αξιοσημείωτα, κατά 15,2% με τα εμβόλια.

Το χαρτοφυλάκιο της Sanofi περιλαμβάνει νέες μοριακές οντότητες για φλεγμονή στο ανοσοποιητικό, νευρολογικές διαταραχές, ογκολογία, σπάνιες ασθένειες, διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις, λοιμώδη νοσήματα και εμβόλια.  

MERCK

Οι πωλήσεις προϊόντων το τρίτο τρίμηνο του 2017: 10.325 εκατομμύρια δολάρια

Οι πωλήσεις προϊόντων το εννεάμηνο: 40,0 δολάρια έως 40,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά το τρίτο τρίμηνο, οι παγκόσμιες πωλήσεις έφθασαν τα 10,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας μείωση κατά 2% από την αντίστοιχη περσινή χρονιά. Οι πωλήσεις φαρμακευτικών προϊόντων μειώθηκαν κατά 3% και έδωσαν συνολικό ποσό πωλήσεων ύψους 9,2 δισ. δολαρίων. Η μείωση των πωλήσεων προήλθε από το δάνειο από το Κέντρο  Ελέγχου Ναρκωτικών και Πρόληψης Παιδιατρικών Εμβολίων αλλά και από την απώλεια της αποκλειστικότητας  για πολλά προϊόντα. "Η απόδοσή μας το τρίτο τρίμηνο καταδεικνύει τη δύναμη της υποκείμενης δραστηριότητας μας, με την ανάπτυξη από τις βασικές εγκαινιάσεις προϊόντων, την καλή παγκόσμια ζήτηση για εμβόλια, καθώς και με τη δύναμη της επιχείρησής μας για την Υγεία των Ζώων", δήλωσε ο Kenneth C. Frazier, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Merck.  

Στα κύρια σημεία της περιόδου περιλαμβάνονται οι εγκρίσεις από τον  FDA σκευασμάτων για προχωρημένο ή μεταστατικό αδενοκαρκίνωμα γαστρικού ή γαστροοισοφαγικού συνδέσμου και καρκίνο ωοθηκών αντίστοιχα. Πρόσφατα, η Merck ξεκίνησε επίσης μια ογκολογική συνεργασία με την AstraZeneca για να συν-αναπτύξει και να εμπορευματοποιήσει το olaparib της AstraZeneca.

ABBVIE

Οι πωλήσεις προϊόντων το τρίτο τρίμηνο του 2017:   6.995 εκατομμύρια δολ.

Οι πωλήσεις προϊόντων το εννεάμηνο: 20,477 εκατομμύρια δολάρια.

Τα παγκόσμια καθαρά έσοδα του AbbVie κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017 ήταν 6,995 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι κυριότεροι συντελεστές των πωλήσεων ήταν τα adalimumab και ibrutinib. Οι πωλήσεις του adalimumab (4,701 δισεκατομμύρια δολάρια) αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 15,8% και οι παγκόσμιες πωλήσεις του ibrutinib (688 εκατομμύρια δολάρια) αυξήθηκαν κατά 37,3%. Στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις του adalimumab αυξήθηκαν κατά 19,1% στο τρίμηνο. Σε διεθνές επίπεδο, οι πωλήσεις adalimumab αυξήθηκαν κατά 6,8%, εξαιρουμένου του ευνοϊκού αντίκτυπου των συναλλαγματικών ισοτιμιών κατά 2,9%. Τα καθαρά έσοδα του ibrutinib ήταν, με τις πωλήσεις των ΗΠΑ 574 εκατομμυρίων δολαρίων και το διεθνές κέρδος ύψους 114 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο, αντανακλώντας αύξηση 37,3%.

"Είμαστε ικανοποιημένοι από τη σημαντική πρόοδο που σημειώσαμε με τις στρατηγικές μας προτεραιότητες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης διευθέτησης των διαφορών των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας adalimumab με την Amgen και της σημαντικής προόδου με την καθυστερημένη διοχέτευση πρωτοποριακών προϊόντων μας", δήλωσε ο Richard A. Gonzalez, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος AbbVie. "Αυτό το τρίμηνο επιτύχαμε ορισμένα ορόσημα, συμπεριλαμβανομένων πολλών υποσχόμενων δεδομένων από αρκετές βασικές μελέτες, εγκρίσεις κανονιστικών ρυθμίσεων για το glecaprevir and pibrentasvir και την κανονιστική υποβολή των Η.Π.Α. και τον προσδιορισμό προτεραιότητας αναθεώρησης για το elagolix.  Το AbbVie έλαβε επίσης την έγκριση του FDA για το ibrutinib ως θεραπεία για ενήλικες ασθενείς με χρόνια ασθένεια μοσχεύματος έναντι ξενιστή (cGVHD).

GILEAD SCIENCES

Οι πωλήσεις προϊόντων το τρίτο τρίμηνο του 2017:  6.402 εκατομμύρια

Οι πωλήσεις προϊόντων το εννεάμηνο: 19.825 εκατομμύρια δολάρια.

Η οικονομική έκθεση του τρίτου τριμήνου αποκαλύπτει ότι η Gilead έκανε συνολικά 6,4 δισ. δολάρια το τελευταίο τρίμηνο. Σε σύγκριση με τα 7,4 δισ. δολάρια που αναφέρθηκαν την ίδια περίοδο το 2016, η Gilead παρουσίασε κάποια μείωση στις πωλήσεις.  Παρά τις μειούμενες πωλήσεις, η αύξηση των πωλήσεων φαρμάκων HIV και HBV παραμένει σταθερή.

Η Gilead διαθέτει μια σειρά νέων φαρμάκων που αναμένουν εγκρίσεις από τον FDA και άλλους ρυθμιστικούς φορείς. Το sofosbuvir/velpatasvir/voxilaprevir έχει εγκριθεί για τη θεραπεία του HCV και το sofosbuvir 400mg/ velpatasvir 100mg έχει πλέον διευρυμένη ένδειξη. Δύο κλινικές δοκιμές σε μεταγενέστερο στάδιο βρίσκονται σε εξέλιξη για μια νέα θεραπεία με HIV.

AMGEN

Οι πωλήσεις προϊόντων το τρίτο τρίμηνο του 2017: 5.453 εκατ. δολάρια

Οι πωλήσεις προϊόντων το εννεάμηνο: 16,226 εκατομμύρια δολάρια.

Οι πωλήσεις των προϊόντων της Amgen στο τρίτο τρίμηνο του 2017 ανήλθαν σε 5.453 εκατ. δολάρια, μείωση 1% από τις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου το 2016. Η αύξηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ ήταν οι  ετανερσέπτη, pegfilgrastim και Sensipar / Mimpara. Σημαντική αύξηση πωλήσεων αναφέρθηκε σε προϊόντα που ξεκίνησαν πρόσφατα, όπως το denosumab, evolocumab και carfilzomib, που αντιστάθμισαν τη μείωση των πωλήσεων των ώριμων εμπορικών σημάτων.

Οι πρόοδοι στον αγωγό έρευνας και ανάπτυξης περιλαμβάνουν την ανασκόπηση του FDA του denosumab για τη θεραπεία της επαγόμενης από γλυκοκορτικοειδή οστεοπόρωσης και της μελέτης απαίτησης μετά την κυκλοφορία του darbepoetin στη φάση 3.  

 ASTRA ZENECA

Οι πωλήσεις προϊόντων το τρίτο τρίμηνο του 2017: 6.232 εκατομμύρια δολάρια

Οι πωλήσεις προϊόντων το εννεάμηνο: 16.688 εκατομμύρια δολάρια

Σύμφωνα με την πρόσφατη οικονομική έκθεση, η AstraZeneca παρουσίασε ένα ισχυρό τρίτο τρίμηνο. Οι πωλήσεις προϊόντων ανήλθαν σε 16,7 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 3% στις πωλήσεις από τις πωλήσεις της τρίτης τριμηνίας του περασμένου έτους. Τα σκευάσματα ογκολογίας παρουσιάζουν αύξηση κατά 22%. Νέες καρδιαγγειακές θεραπείες οδήγησαν επίσης στην αύξηση των πωλήσεων το 2017.

H AstraZeneca διαθέτει έναν ισχυρό αγωγό και το τρίτο τρίμηνο η Astra Zeneca έχει πάρει μια σειρά εγκρίσεων για νέες θεραπείες, ενώ έχει συνολικά 11 νέα πιθανά φάρμακα στη Φάση ΙΙΙ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Περίπου 1.000 παιδιά στην Ελλάδα κάτω των 16 ετών πάσχουν από Νεανικό Ρευματικό Νόσημα