Η Johnson & Johnson JNJ ανακοίνωσε ότι έλαβε δεσμευτική προσφορά ύψους περίπου 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από μια εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, την Platinum Equity, για τη μονάδα συσκευών διαβήτη LifeScan. Η μονάδα LifeScan παράγει προϊόντα παρακολούθησης της γλυκόζης του αίματος και έφερε στην εταιρεία έσοδα ύψους 1,5 δισ. Δολαρίων το 2017.

Η τιμή της μετοχής της J & J μειώθηκε φέτος κατά 3,8%, που συγκρίνεται δυσμενώς με ένα κέρδος 1,2% που καταγράφηκε από τη βιομηχανία.

Η J & J έχει χρόνο έως τις 15 Ιουνίου για να δεχτεί την προσφορά, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα λήξει. Εάν η J & J δεχθεί την προσφορά, η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του έτους.

Οι πωλήσεις στο franchise της J & J's Diabetes Care μειώθηκαν κατά 9,7% το 2017 στα 1,6 δισ. Δολάρια λόγω της μείωσης των τιμών και της ανταγωνιστικής πίεσης.

Από τις αρχές του 2017, η J & J αξιολογεί πιθανές στρατηγικές επιλογές για τις μονάδες φροντίδας του διαβήτη, LifeScan, Animas Corporation και Calibra Medical. Tον Οκτώβριο, η J & J ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τις λειτουργίες της μονάδας φροντίδας του διαβήτη Animas Corporation και θα βγει από την επιχείρηση αντλίας ινσουλίνης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο