Iσχυρό δεύτερο τρίμηνο που έληξε στις 28 Φεβρουαρίου εμφάνισε η μεγαλύτερη αλυσίδα φαρμακείων στον κόσμο, η  Walgreens Boots Alliance. Σύμφωνα με την πολυεθνική, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12,1% στα 33,0 δισ. δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 27,3% στα 1,3 δισ. δολάρια. Τα καθαρά μετρητά  που προέρχονται από λειτουργικές δραστηριότητες ήταν 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η ρευστότητα έφθασε στο 1,9 δισ. δολάρια. Οι πωλήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2018 ήταν 63,8 δισ. δολάρια, αύξηση 10,0% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. 

Η εταιρεία  προβλέπει ότι το 2018 τα καθαρά  κέρδη ανά μετοχή θα κυμανθούν από 5,85 έως 6,05 δολ., ενώ ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο που θα ενισχύσει περαιτέρω τα θεμελιώδη της είναι οι φορολογικές ελαφρύνσεις που αναμένει από την αλλαγή της νομοθεσίας στην Αμερική. Εκτιμάται ότι η ελάφρυνση αυτή θα φθάσει τα 350 εκατ. δολ., σημαντικά παραπάνω από τα 200 εκατ. δολ. που είχε αρχικώς εκτιμήσει. 

Η πολυεθνική είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην λιανική πώληση φαρμάκων με γνώμονα τη φαρμακευτική, την υγεία και την ευεξία και, μαζί με τις εταιρείες στις οποίες μετέχει διαχειρίζεται ένα δίκτυο από 13.200 καταστήματα σε 11 χώρες, καθώς και μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες φαρμακοβιομηχανίες, με περισσότερα από 390 κέντρα διανομής. Τα κέντρα προμηθεύουν  230.000 φαρμακεία, ιατρούς, κέντρα υγείας και νοσοκομεία κάθε χρόνο σε περισσότερες από 20  χώρες.  

Υπενθυμίζεται ότι το πιο πρόσφατο απόκτημα της  Walgreens Boots Alliance είναι το δίκτυο καταστημάτων της Rite Aid στην Αμερική  (1.932 ). Η μετάβαση των τριών κέντρων διανομής και των σχετικών αποθεμάτων που διατηρεί η τελευταία αναμένεται να ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του φορολογικού έτους 2019.

Παράλληλα ,ο πολυεθνικός κολοσσός συνεχίζει την αναδιοργάνωση του δικτύου του, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020. Σύμφωνα με το πλάνο, θα αναστείλουν την λειτουργία τους περίπου 600 καταστήματα και η εξοικονόμηση του κόστους θα φθάσει τα 300 εκατ. δολ. το χρόνο. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία