Σημαντική αύξηση αναμένεται να εμφανίσει η αγορά των οφθαλμικών φαρμάκων τα επόμενα χρόνια φθάνοντας και τα 34,3 δισ. Δολάρια μέχρι το 2025, από 24,4 δισ. Δολάρια το 2016. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα στο Technical Progress News, τονίζοντας ότι η αύξηση αυτή θα προέλθει από τον αυξανόμενο αριθμό οφθαλμικών διαταραχών όπως ο καταρράκτης, το γλαύκωμα, ο ηλικιακός εκφυλισμός της ώχρας κηλίδας κλπ. Αυτό παρατηρείται κυρίως στους ηλικιωμένους. Επιπλέον, παρατηρείται αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης οφθαλμικών νόσων παγκοσμίως, όπως η ξηροφθαλμία, η επιπεφυκίτιδα κά.

Αναγνωρίζοντας μια ευκαιρία σε αυτό, σημειώνει το δημοσίευμα, οι κυριότεροι παίκτες της αγοράς σε όλο τον κόσμο επεκτείνουν τις επενδύσεις στην έρευνα καινοτομώντας με νέες μεθόδους θεραπείας και βελτιώνοντας το μηχανισμό δράσης του φαρμάκου με νέους βιολογικούς παράγοντες.

Μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αγορά οφθαλμικών φαρμάκων είναι η ALLERGAN, η Aerie Pharmaceuticals, Inc., η Pfizer Inc., η Valeant Pharmaceuticals International, Inc., η Bayer AG, η Genentech, Inc., η Novartis AG, η Regeneron Pharmaceuticals, και η Santen Pharmaceutical Co., Ltd.

Με βάση τη γεωγραφία, τα βασικά τμήματα της παγκόσμιας αγοράς οφθαλμικών φαρμάκων είναι η Βόρεια Αμερική, η Λατινική Αμερική, η Ευρώπη, η Ασία-Ειρηνικός και η Μέση Ανατολή και η Αφρική. Η Βόρεια Αμερική, μεταξύ αυτών, είναι σήμερα η ηγετική περιοχή λόγω της υψηλότερης πρόσληψης προηγμένων καινοτόμων προϊόντων και τεχνικών και υψηλού κόστους θεραπειών μεταξύ όλων των περιφερειών. Η αγορά στη Βόρειο Αμερική έχει προγραμματιστεί να φθάσει τα 13,80 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μέχρι το 2025.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;