Στην Επιτροπή ανταγωνισμού....για αθέμιτες πρακτικές, οδηγούν φαρμακαποθήκες πολυεθνική εταιρεία. Όπως μας ανέφεραν, η απόφαση είναι ειλημμένη και ήδη έχει οριστεί συνάντηση με δικηγορικό γραφείο. Ο λόγος κατά τους ίδιους, είναι ότι η εταιρεία  εκμεταλλευόμενη τη δεσπόζουσα θέση που κατέχει σε μία σημαντική κατηγορία σκευασμάτων να διαθέτει ένα σκεύασμά της -που εμφανίζεται κατά τα λεγόμενα παραγόντων από το χονδρικό εμπόριο πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη- απευθείας στα φαρμακεία και όχι στις φαρμακαποθήκες. 

Παράγοντας από τον χώρο των φαρμακαποθηκών, μας ανέφερε ότι έχουν στα χέρια τους  ηχογραφημένο μήνυμα από φαρμακοποιό, ο οποίος ζήτησε από το στέλεχος της εταιρείας να  αγοράσει το συγκεκριμένο σκεύασμα μέσω της φαρμακαποθήκης που συνεργάζεται και έχει πεντάμηνη πίστωση και όχι cash -μετρητοίς-.

Για το θέμα αυτό είναι ήδη ενήμερος και ο ΕΟΦ, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα κλήθηκε σε συνάντηση η εταιρεία προκειμένου να εξηγήσει το λόγο της απόφασης που πήρε. Όπως μας ανέφεραν, η εξήγηση που δόθηκε είναι ότι πρόκειται για απόφαση της μητρικής, την οποία οι θυγατρικές πρέπει να ακολουθήσουν. Μεταξύ άλλων ο ΕΟΦ ζήτησε εξηγήσεις και για τις ελλείψεις που υπάρχουν στην αγορά όσον αφορά δύο σκευάσματά της, για τα οποία τους τελευταίους πέντε μήνες οι παραδόσεις έχουν μειωθεί κατά 70%, όπως ισχυρίστηκαν στελέχη από το χονδρικό εμπόριο. 

Στέλεχος Ιδιωτικής φαρμακαποθήκης μας ανέφερε ότι η αγορά έχει κανόνες και αυτοί οι κανόνες πρέπει να τονώνουν τον υγιή ανταγωνισμό αποκλείοντας αθέμιτες πρακτικές. Στο πλαίσιο αυτό, τέσσερις φαρμακαποθήκες μόλις την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησαν σε ασφαλιστικά μέτρα κατά άλλης εταιρείας της οποίας επίσης τα σκευάσματα λείπουν για μεγάλο χρονικό διάστημα από την αγορά. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Περίπου 1.000 παιδιά στην Ελλάδα κάτω των 16 ετών πάσχουν από Νεανικό Ρευματικό Νόσημα