Η αύξηση των περιπτώσεων αυτοάνοσων ασθενειών ανά την υφήλιο σε συνδυασμό με την αύξηση της χρηματοδότησης για την έρευνα στις ανεπτυγμένες χώρες θα ενισχύσει την ανάπτυξη της βιομηχανίας σε αυτό το κομμάτι της αγοράς, αναφέρει πρόσφατη έκθεση. Επιπλέον, η αύξηση των επιπέδων ευαισθητοποίησης και η ενίσχυση των ποσοστών "υιοθεσίας" των διαγνωστικών εξετάσεων αυτοάνοσων νοσημάτων μεταξύ των ασθενών στις αναπτυσσόμενες περιοχές θα έχει   θετική επίδραση στην ανάπτυξη της σχετικής αγοράς.

Αναλυτικότερα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, όπως το δίκτυο αυτοάνοσων ερευνών για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους των αυτοάνοσων ασθενειών, ενθαρρύνοντας παράλληλα  τον τομέα της διάγνωσης, επηρεάζοντας έτσι θετικά την ανάπτυξη της βιομηχανίας. Την ίδια στιγμή, η εμφάνιση σύγχρονων τεχνολογιών που ενισχύουν περαιτέρω την ακρίβεια που σχετίζεται με τη διάγνωση αυτοάνοσων καταστάσεων θα προωθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη της βιομηχανίας.

Όπως υποστηρίζεται, οι αυτοάνοσες ασθένειες είναι δύσκολο να διαγνωσθούν και οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες με έμπειρη γνώση είναι απαραίτητοι για την ακριβή διάγνωση. Επί του παρόντος, η έλλειψη εξειδικευμένων επαγγελματιών υγείας εμποδίζει την ανάπτυξη της βιομηχανίας, όπως και η συνολική διαδικασία διάγνωσης, που είναι μακρά και περίπλοκη.   

Στο παρελθόν, το Ηνωμένο Βασίλειο κυριάρχησε στην παγκόσμια αγορά διάγνωσης αυτοάνοσων ασθενειών λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για έγκαιρη διάγνωση. Από κοντά βρίσκεται η αγορά της Αμερικής, στην οποία ο  αυξανόμενος επιπολασμός σε συνδυασμό με τα αυξημένα επίπεδα ευαισθητοποίησης θα ενισχύσουν περαιτέρω την αγορά διάγνωσης αυτοάνοσων νόσων.

Παρόμοια ισχύουν και για την αγορά της Γερμανίας. Η αυξανόμενη πίεση από την κυβέρνηση για την ελαχιστοποίηση της οικονομικής επιβάρυνσης που συνδέεται με την αυτοάνοση κατάσταση θα επηρεάσει τις εταιρείες να βρουν καλύτερη μέθοδο διάγνωσης σε χαμηλές τιμές. Αυτό θα έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της βιομηχανίας.

Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού προβλέπεται ότι θα σημειώσει ισχυρή ανάπτυξη εξαιτίας του αυξανόμενου διαθέσιμου εισοδήματος στις αναδυόμενες οικονομίες, την ανάπτυξη υποδομών υγειονομικής περίθαλψης και ασθενειών υψηλού επιπολασμού, όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος (SLE) και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Η αύξηση των πρωτοβουλιών τόσο της κυβέρνησης όσο και των ιδιωτικών οργανισμών στην περιοχή για τη διάδοση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη της έγκαιρης και ακριβούς διάγνωσης θα ενισχύσει την περιφερειακή ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την έκθεση, παίκτες που έχουν ανεπτυγμένη δράση στην αγορά των αυτοάνοσων είναι οι Boehringer Ingelheim, η Siemens Healthcare, η Abbott Laboratories, η Roche Diagnostics, η Inova diagnostics, η Beckman Coulter, η BioMerieux SA, η Quest Diagnostics, η SQI Diagnostics, η Bio-Rad Laboratories, η Euroimmun, η Aesku Diagnostics και η Hemagen Diagnostics.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο