Το μελάνωμα εμφανίζεται λόγω μεταλλάξεων στα κύτταρα του δέρματος που τελικά οδηγούν στο σχηματισμό κακοήθων όγκων.  Όντας μια προηγμένη μορφή καρκίνου του δέρματος, είναι η αιτία του μέγιστου αριθμού θανάτων από καρκίνο του δέρματος. Μια εικόνα για τον επιπολασμό του μελανώματος δείχνει μια ανοδική τάση που ενισχύεται από την αυξημένη έκθεση του δέρματος στις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου σε περιοχές όπως οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και η Αυστραλία, οι οποίες σήμερα εμφανίζουν πολύ υψηλότερο επιπολασμό από ό, τι ο υπόλοιπος κόσμος.

Παρά το γεγονός ότι το μελάνωμα είναι μια θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος, η έγκαιρη ανίχνευσή του καθιστά εύκολη τη θεραπεία. Η αγορά του μελανώματος πλημμυρίζει με τις παραδοσιακές θεραπευτικές προσεγγίσεις της χημειοθεραπείας, της ακτινοθεραπείας και της χειρουργικής επέμβασης, με πολλές προηγμένες θεραπείες να εισέρχονται σιγά σιγά στην αγορά. Ωστόσο, κάθε μία από τις παραδοσιακές μεθόδους έχει αρκετούς περιορισμούς. οδηγώντας έτσι σε αυξημένη ανάγκη για καλύτερη και αποτελεσματικότερη θεραπευτική.

Οι τρέχουσες τάσεις της αγοράς δείχνουν ότι θεραπευτικά, η  αγορά του μελανώματος μετατοπίζεται σιγά-σιγά σε εξελιγμένες και στοχευμένες θεραπευτικές μεθόδους όπως το εμβόλιο και η ανοσοθεραπεία.  

Το τμήμα της στοχευμένης θεραπείας, της αγοράς μελανώματος αναμένεται να είναι η πιο ελπιδοφόρα αγορά του μέλλοντος λόγω της υψηλής αποτελεσματικότητάς της με ελάχιστες παρενέργειες.  

Οι ΗΠΑ οδηγούν επί του παρόντος την παγκόσμια αγορά  λόγω της μεγάλης βάσης των ασθενών. Ωστόσο, η αύξηση της βάσης ασθενών στις ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως η Κίνα και η Ινδία εκτιμάται ότι θα μετατοπίσει το μέγεθος της αγοράς σε αυτές τις ασιατικές περιοχές έως το έτος 2024.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;