Πτώση στις πωλήσεις και τα κέρδη σημείωσε η Bayer το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, με ενδείξεις για μεγαλύτερη από την αναμενόμενη υποχώρηση στα ετήσια κέρδη, λόγω νομισματικών επιπτώσεων. Σύμφωνα με τους Financial Times, το πιο δυνατό ευρώ έριξε το βάρος του στην αξία των εσόδων εκτός γηραιάς ηπείρου.

Η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία, η οποία είναι στη διαδικασία εξαγοράς της αμερικανικής ανταγωνίστριας Monsanto, δημοσίευσε πωλήσεις ύψους 9,14 δισ. ευρώ τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο, μειωμένες από τα 9,68 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 6%, φτάνοντας στο 1,95 δισ. ευρώ.

Οι απώλειες ήταν μεγαλύτερες στα καταναλωτικά προϊόντα, όπου οι πωλήσεις υποχώρησαν 12% και τα κέρδη προ φόρων και τόκων κατά 24%. 

Η επίδοση δεν ήταν καλή λόγω «σημαντικής μείωσης» στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, σύμφωνα με τον όμιλο, δείχνοντας στην απόφαση των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών να μεταφέρει δύο δερματολογικά προϊόντα της Bayer από τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στη λίστα με αυτά που θέλουν ιατρική συνταγή. 

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα