Σύμφωνα με την Grand View Research, Inc. η παγκόσμια αγορά ιατρικής κάνναβης αναμένεται να φθάσει σε αξία τα 55,8 δισ. δολ. μέχρι το 2025. Ο αυξανόμενος αριθμός χωρών που εγκρίνουν τη χρήση της σε θεραπευτικές εφαρμογές είναι ένας από τους κρίσιμους παράγοντες που αναμένεται να οδηγήσουν στη μεγαλύερη ζήτησή της τα επόμενα χρόνια. Η ιατρική κάνναβη αναφέρεται αποτελεσματικά στην παροχή ανακούφισης στον ασθενή που πάσχει από HIV / AIDS, από γλαύκωμα, καρκίνο και πολλαπλή σκλήρυνση.

Η έρευνα δείχνει ότι το κανονιστικό πλαίσιο απαιτεί από κάθε άτομο ή συνδεδεμένη εταιρεία όπως οι καλλιεργητές, οι λιανοπωλητές και οι παραγωγοί επεξεργασμένων προϊόντων  να αποκτήσουν άδεια από το κράτος από το 2018.  Ένας αυξανόμενος αριθμός εκδιδομένων αδειών είναι επίσης ένας από τους παράγοντες που αναμένεται να οδηγήσουν την αγορά, ειδικά μετά το 2018. Τέτοια άδεια διαθέτουν οι εταιρείες Marihuana η Freedom Leaf Inc., η MassRoots, η Kaya Holdings, η Isodiol International.

Σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, για παράδειγμα, όπου τέθηκαν σε ισχύ νέοι νόμοι  για την κάνναβη από την 1η Ιανουαρίου 2018, οι αναλυτές εκτιμούν αύξηση των πωλήσεών της. Η νέα βιομηχανία που δημιουργείται αναμένεται επίσης να συνεισφέρει στα φορολογικά έσοδα της Καλιφόρνια. Όλα δείχνουν ότι η Καλιφόρνια βρίσκεται στα πρόθυρα να δημιουργήσει μια νόμιμη αγορά κάνναβης αξίας άνω των 5 δισ. δολαρίων.

Η αμερικάνικη εταιρεία  Marijuana Company of America ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει την κατασκευή τριών θερμοκηπίων, συνολικού ύψους 7.000 τετραγωνικών ποδών, που είναι έργο κοινής επιχείρησης με την BV-MCOA Management LLC. Αυτή η επένδυση αντιπροσωπεύει πάνω από το 23% μιας συνολικής εγκατάστασης 30.000 τετραγωνικών ποδών.

Η Εταιρεία συνήψε συμφωνία κοινής επιχείρησης με την Bougainville Ventures, Inc. στις 16 Μαρτίου 2017 και στη συνέχεια εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους  800.000 δολ. για την αγορά της γης και την κατασκευή των θερμοκηπίων. Η μεταβίβαση της κυριότητας του ακινήτου στην κοινή επιχείρηση είναι εν αναμονή της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης από την Okanogan County.    
Ο κ. Donald Steinberg, Διευθύνων Σύμβουλος της MCOA δήλωσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των εγκαταστάσεων θερμοκηπίου. Μόλις ολοκληρωθεί το σύστημα ασφαλείας, είμαστε σίγουροι ότι ο χώρος θα περάσει την τελική επιθεώρηση. Η MCOA συνεχίζει να διερευνά ευκαιρίες για να αναπαραγάγει αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο και να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων μας ».

Η Freedom Leaf Inc. πρόσφατα ολοκλήρωσε την εξαγορά της γραμμής προϊόντων Irie CBD. Η Irie είναι μια σειρά προϊόντων της Cannabidiol που λειτουργεί από το 2015 και παράγει και διανέμει βιολογικά βάμματα, βρώσιμα, συμπυκνώματα κ.ά στη λιανική σε ολόκληρη τη χώρα. Η Irie διαθέτει ένα μεγάλο κατάλογο  από 25 διαφορετικά  προϊόντα και κατέγραψε έσοδα ύψους περίπου 1,5 εκατ. δολαρίων το 2017 και καθαρά κέρδη άνω των 200.000 δολαρίων.

Η MassRoots, Inc. είναι μια από τις κορυφαίες τεχνολογικές πλατφόρμες για τη ρυθμιζόμενη βιομηχανία κάνναβης. Στις 27 Μαρτίου 2018, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει ανανεωμένες εφαρμογές για κινητά στο iOS App Store και στο Google Play. Στην επιχειρηματική πύλη θα εντάσσονται έναντι αμοιβής τα φαρμακεία αλλά και  τα ιατρεία που κάνουν χρήση της ιατρικής κάναβης. Η   ArcView Market Research εκτιμά ότι σήμερα υπάρχουν περίπου 1.700 ιατρεία που κάνουν χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία θα αυξηθούν στα 2.500 τους επόμενους 18 μήνες.

Η Kaya Holdings, Inc., μέσω θυγατρικών εταιρειών, παράγει, διανέμει ή πουλά προϊόντα  κάνναβης, συμπεριλαμβανομένων των φυτών, των συμπυκνωμάτων και των ελαίων, των τροφίμων με κάνναβη. Στις 20 Μαρτίου 2018 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι   η αίτησή της για να λάβει   άδεια υπό όρους για την επεξεργασία μαριχουάνας έχουν επανεξεταστεί και θεωρηθεί πλήρης. Η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει στην αξιοποίηση του οικοπέδου των  26 στρεμμάτων που διαθέτει στο Lacomb του Όρεγκον.  

Η Isodiol International Inc. (OTC: ISOLF) είναι η ηγετική εταιρεία στην αγορά φαρμακευτικών φυτοχημικών ενώσεων και η βιομηχανία ηγέτης στην παραγωγή καταναλωτικών προϊόντων με κάνναβη. Η Εταιρεία ξεκίνησε την ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας επεξεργασίας στη Γιουνάν της Κίνας, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται καθημερινά πάνω από 15 μετρικούς τόνους βιομάζας κάνναβης για την εξαγωγή κανναβινοειδών  για χρήση στον ιατρικό τομέα, στη βιομηχανία τροφίμων, στα καλλυντικά κ.λπ.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα