Η ινδική εταιρεία Aurobindo Pharma Ltd προχώρησε σε προσφορά ύψους 1,6 δισ. δολ. για την αγορά των γενοσήμων φαρμάκων που διαθέτει η Novartis στη δερματολογία, καθώς και για τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους και βρίσκονται κυρίως στην Αμερική. Για την πρότασή της αυτή όπως αναφέρουν δημοσιεύματα συμβουλεύεται τη Credit Suisse .

Η τελευταία ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών είναι η 15η Ιουνίου.

Η Novartis εξετάζει την πώληση της επιχείρησής της για τα δερματολογικά φάρμακα γενικής χρήσης με την επωνυμία Sandoz, καθώς επιδιώκει να πουλήσει μερικές από τις λιγότερο κερδοφόρες επιχειρήσεις της, είχε αναφέρει το Bloomberg τον Νοέμβριο.

Εάν ευοδωθεί η συμφωνία εξαγοράς, θα είναι η μεγαλύτερη εξερχόμενη συναλλαγή από έναν Ινδό παραγωγό φαρμάκων, με την προηγούμενη μεγαλύτερη απόκτηση να είναι αυτή της Lupine Ltd από την Gavis Pharmaceuticals Llc. και τη Novel Laboratories Inc. για 880 εκατ. δολ το 2015.

Η συναλλαγή αν ολοκληρωθεί, θα είναι η δεύτερη εξαγορά που πραγματοποιείται στο εξωτερικό από την Aurobindo Pharma LTD σε λιγότερο από δύο χρόνια. Τον περασμένο Ιανουάριο, συμφώνησε να αγοράσει την Generis Farmaceutica της Πορτογαλίας από την Magnum Capital Partners για 135 εκατ. ευρώ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα