Η παγκόσμια αγορά θεραπείας μεταστατικού καρκίνου αυξάνεται σημαντικά με την άνοδο των πωλήσεων μερικών σημαντικών φαρμάκων όπως το προϊόν της Eli Lilly Πεμετρεξίδη, με μέσες πωλήσεις 2,5 δισ. δολαρίων ΗΠΑ ετησίως. Η δενοσουμάμπη από την άλλη, της Amgen, πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 1,9 δισ. Δολαρίων ΗΠΑ σε μόλις 9 μήνες του 2017. Επίσης, τα προϊόντα της Roche μπεβασιζουμάμπη και τραστουζουμάμπη είναι τα κορυφαία φάρμακα που πωλούνται σε αυτή την αγορά, με πωλήσεις 5,2 δισ. δολ.  και 5,4 δισ. δολ.  αντίστοιχα  το 2017.

Το 2017,σημειώθηκαν  600.920 θάνατοι  λόγω μεταστατικών καρκίνων μόνο στις ΗΠΑ. Στις αναπτυσσόμενες χώρες, τα ποσοστά θανάτων που οφείλονται σε μεταστατικούς καρκίνους είναι ακόμη υψηλότερα εξαιτίας της έλλειψης διάγνωσης σε πρώιμο στάδιο του καρκίνου. Νωρίτερα, μικρότερες θεραπείες ήταν διαθέσιμες για την αύξηση της περιόδου επιβίωσης των ασθενών με μεταστατικούς καρκίνους και η αγορά  δεν ήταν σαφώς διαφοροποιημένη από τη συνολική αγορά θεραπείας του καρκίνου.

Ωστόσο, ένα  τμήμα της αγοράς θεραπείας μεταστατικού καρκίνου εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια με την άφιξη προϊόντων όπως το sipuleucel-T,  το οποίο είναι εμβόλιο ειδικά για τον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη. Επιπρόσθετα, σε αυτό το τμήμα της αγοράς συμπεριλήφθηκαν και πολλά εμπορικά διαθέσιμα ανοσοθεραπευτικά σκευάσματα όπως η μπεβασιζουμάμπη και τραστουζουμάμπη και το Denosumab μαζί με στοχευμένα φάρμακα όπως το Afatinib, το Gefitinib και το Erlotinib κλπ για μεταστατικό καρκίνο του μαστού και του πνεύμονα αντίστοιχα. 

Η αγορά της θεραπείας μεταστατικού καρκίνου κατατάσσεται περαιτέρω σε κάθε τύπο μεταστατικού καρκίνου, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του προστάτη, ο όγκος στον εγκέφαλο και αρκετοί άλλοι, που είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι καρκίνων παγκοσμίως, γεγονός που υποδεικνύει μια μεγάλη  βάση ασθενών αυτού του τμήματος της αγοράς.

Οι υψηλές ιατρικές ανάγκες των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο έχουν τροφοδοτήσει την παγκόσμια αγορά θεραπείας μεταστατικού καρκίνου.

Επί του παρόντος, η παγκόσμια αγορά θεραπείας μεταστατικού καρκίνου περιλαμβάνει περισσότερα από 10 μοναδικά προϊόντα, όπως οι προηγμένες θεραπείες για τον καρκίνο,  η στοχευμένη θεραπεία, τα εμβόλια για τον καρκίνο, οι ανοσοθεραπείες και ορισμένες σύγχρονες εκδόσεις χημειοθεραπειών.

Την ίδια στιγμή, περισσότερα από 60 προϊόντα αναπτύσσονται σήμερα στις μεταγενέστερες φάσεις των κλινικών μελετών, με το 60% αυτών να βρίσκεται στη φάση ΙΙΙ και το 37% στην φάση Ι & ΙΙ της κλινικής δοκιμής.

Η θεραπεία του καρκίνου μπορεί να υποδιαιρεθεί με βάση τις περιοχές στη Βόρεια Αμερική, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, όπου υπάρχει ευρεία διαθεσιμότητα από μια σειρά μοναδικών προϊόντων στην αγορά.

Από την άλλη πλευρά, είναι οι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η Κίνα και η Ινδία, στις οποίες αναπτύσσονται διάφορες θεραπείες για τον μεταστατικό καρκίνο.  Για παράδειγμα, η Ινδία αναπτύσσει ήδη εμβόλια και ανοσοθεραπείες για τη μείωση των ποσοστών θνησιμότητας στη χώρα, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω την αγορά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Συμβουλές για προστασία από την αφρικανική σκόνη
7 σοβαρές στρεβλώσεις που προκάλεσαν τα απογευματινά χειρουργεία
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης