Το 2021 η αγορά φαρμάκων για την αντιμετώπιση παθήσεων όπως η αρθρίτιδα και η οστεοπόρωση θα φθάσει τα 177 δισ. δολ. ετησίως, αποτελώντας το μεγαλύτερο τομέα στη φαρμακοβιομηχανία, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ερευνών The Business Research. Tην ίδια χρονιά, η αξία των φαρμάκων για τον καρκίνο θα φθάσει τα 165 δισ. δολ. και για τις καρδιαγγειακές παθήσεις τα 141 δισ. δολάρια.

Η εξήγηση έγκειται στους διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς φαρμάκων από το 2017 έως το 2021. Συγκεκριμένα, οι παγκόσμιες πωλήσεις φαρμάκων για το μυοσκελετικό θα αυξάνονται κατά 8% ετησίως, έναντι 7% για τα σκευάσματα που αφορούν τον καρκίνο και 2,2% για τις ασθένειες που σχετίζονται με την καρδιά.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας φαρμάκων θα είναι αυτός των μεταβολικών διαταραχών (για τη θεραπεία παθήσεων όπως ο διαβήτης και οι διαταραχές του θυρεοειδούς και της υπόφυσης), αλλά το 2021 θα είναι στην πέμπτη θέση.

Η αγορά φαρμακευτικών προϊόντων στο σύνολό της ανήλθε σε 934,5 δισ. δολάρια το 2017 και θα φθάσει τα 1.170 δισ. δολ. το 2021.

Η Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό) θα συνεχίσει να είναι η μεγαλύτερη περιφερειακή αγορά για τις φαρμακευτικές εταιρείες, αξίας 341 δισ. σολ. ετησίως, με την Ασία-Ειρηνικό στην επόμενη θέση και ετήσιες πωλήσεις 200,8 δισ. δολ.  

Η ανάπτυξη της Βόρειας Αμερικής θα είναι μόλις 5,1% ετησίως, κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, ενώ η Ασία-Ειρηνικός θα έχει τη μεγαλύτερη άνοδο παγκοσμίως στο 8,4% ετησίως. Η Δυτική Ευρώπη αναμένεται να έχει τον χαμηλότερο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης, 3,9%, από το 2017 έως το 2021. Το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά το 2017 ήταν 19,4%, αξίας 180,9 δισ. δολαρίων.

Η αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος, που καθιστά πιο προσιτή την θεραπεία στις αναδυόμενες περιοχές, όπως η Ασία και η γήρανση του πληθυσμού, που αυξάνει την εμφάνιση χρόνιων ασθενειών στις ανεπτυγμένες χώρες θα είναι οι κύριοι παράγοντες στην ανάπτυξη της αγοράς των φαρμακευτικών προϊόντων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;