Αν δεν σας ικανοποιεί το ξύρισμα, ή η αποτρίχωση με κερί – ή, ακόμα χειρότερα για κάποιες περιοχές, το τσιμπιδάκι – τότε η αποτρίχωση με λέιζερ ίσως να είναι η κατάλληλη λύση για εσάς. Ποια είναι όμως τα οφέλη της, και μήπως υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζουμε;

Οφέλη της αποτρίχωσης με λέιζερ

Η διαδικασία είναι πολύ χρήσιμη για τις περιοχές του προσώπου, των ποδιών και των χεριών και της γραμμής του μπικίνι. Είναι πολύ ακριβής, και στοχεύει στις τρίχες, αφήνοντας το δέρμα της περιοχής άθικτο. Είναι επίσης ιδιαίτερα γρήγορη διαδικασία, καθώς το λέιζερ χρειάζεται μόλις κλάσματα του δευτερολέπτου για να εξαφανίσει πολλές τρίχες μαζί. Κάθε δευτερόλεπτο, το λέιζερ μπορεί να αποτριχώσει μια περιοχή στο μέγεθος κέρματος. Μικρές περιοχές, όπως το μουστάκι, μπορεί να μην πάρουν ούτε ένα λεπτό, ενώ μεγαλύτερες περιοχές, όπως η πλάτη, μπορεί να χρειαστούν ακόμα και μία ώρα. Τέλος, μετά από τρεις με επτά συνεδρίες, στις περιοχές που αποτριχώνετε θα σταματήσουν σταδιακά να φυτρώνουν τρίχες οριστικά.

Πώς θα προετοιμαστώ για την αποτρίχωση με λέιζερ;

Πρέπει να θυμόμαστε ότι η αποτρίχωση με λέιζερ είναι ιατρική διαδικασία, που πρέπει να γίνεται από ειδικό, και υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι. Συνεπώς, πρέπει να είστε σίγουροι για τον επαγγελματία που σκοπεύετε να επισκεφθείτε. Επίσης, για έξι εβδομάδες πριν το λέιζερ, πρέπει να περιορίζετε το τσιμπιδάκι, το κερί και την ηλεκτρόλυση, καθώς το λέιζερ στοχεύει στη ρίζα της τρίχας, και οι παραπάνω τεχνικές την απομακρύνουν, άρα η διαδικασία του λέιζερ δεν θα έχει νόημα. Επίσης, θα ήταν καλό να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο για έξι εβδομάδες πριν και μετά το λέιζερ, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, οι τρίχες θα κουρευτούν μέχρι να είναι μόλις μερικά χιλιοστά σε μήκος, και έπειτα θα ρυθμιστεί το λέιζερ, ανάλογα με το χρώμα, το πάχος και την τοποθεσία των τριχών, όπως και το χρώμα του δέρματός σας. Ίσως χρειαστεί να καλύψετε τα μάτια σας και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα ψυχρό τζελ που θα προστατεύσει την επιδερμίδα σας. Η διαδικασία θα επαναληφθεί τέσσερις με έξι εβδομάδες μετά, και θα συνεχίσει μέχρι να μην έχουν μείνει τρίχες στην περιοχή.

Για μία με δύο μέρες μετά, το δέρμα στην περιοχή που αποτριχώσατε θα φαίνεται σαν να έχει καεί από τον ήλιο. Οι κρύες κομπρέσες θα σας βοηθήσουν, όπως και μια ενυδατική κρέμα. Αν κάνατε την διαδικασία στο πρόσωπο, μπορείτε να φορέσετε κανονικά make up, εκτός και αν παρατηρήσετε έντονη αντίδραση στο δέρμα. Μέσα στον επόμενο μήνα, οι τρίχες στην περιοχή θα αρχίσουν να πέφτουν, και πρέπει να φοράτε αντηλιακό, για να προστατεύσετε το δέρμα σας. Είναι σπάνιο να εμφανιστούν φουσκάλες, αλλά πιο πιθανό στα άτομα με πιο σκούρο δέρμα. Επιπλέον, άλλες πιθανές παρενέργειες είναι το πρήξιμο, το κοκκίνισμα και η εμφάνιση μικρών ουλών—αλλά οι μόνιμες ουλές ή ο μόνιμος αποχρωματισμός του δέρματος είναι σπάνιο φαινόμενο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Περίπου 1.000 παιδιά στην Ελλάδα κάτω των 16 ετών πάσχουν από Νεανικό Ρευματικό Νόσημα