Ο ήλιος, το χλώριο και το θαλασσινό νερό. Οι “πρωταγωνιστές” του καλοκαιριού μπορούν να καταστρέψουν τα μαλλιά μας, ξηραίνοντάς τα, θαμπώνοντας το χρώμα τους, και φριζάροντάς τα. Ακόμα και το κλιματιστικό μας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Πώς μπορούμε όμως να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας;

“Κλειδώστε” την υγρασία στα μαλλιά σας

Αρχικά, είναι σημαντικό να φοράτε ένα πλατύ καπέλο, για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο. Έπειτα, χρησιμοποιήστε κάποιο προϊόν που ενυδατώνει και προστατεύει την τρίχα από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Φτιάξτε μια “ασπίδα”

Το καλοκαίρι, τα μαλλιά μας εκτίθενται στα χημικά που χρησιμοποιούνται στις πισίνες, αλλά και στο θαλασσινό νερό, και αυτό μπορεί να κάνει το χρώμα τους να μοιάζει θαμπό. Προτού πάτε για μπάνιο, βρέξτε εντελώς τα μαλλιά σας, και χρησιμοποιήστε ένα conditioner. Τα μαλλιά σας θα απορροφήσουν αυτό, αντί για το αλάτι ή το χλώριο.

Καταπολεμήστε το φριζάρισμα

Αν τα μαλλιά σας έχουν την τάση να φριζάρουν, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καταπολεμήσετε την υγρασία. Με ένα ειδικό έλαιο, τα μαλλιά σας θα είναι απαλά και λεία για ώρες, παρά τις καιρικές συνθήκες.

Κρύψτε τη λιπαρότητα

Αν ιδρώνετε πολύ, τότε και τα μαλλιά σας θα είναι λιπαρά. Για να το αντιμετωπίσετε αυτό, επενδύστε σε ένα ξηρό σαμπουάν, που απορροφά την λιπαρότητα.

Ακόμα και αν η ζημιά έχει γίνει, τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο άσχημα. Υπάρχουν τρόποι για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να επανέλθουν μετά από ένα… σκληρό καλοκαίρι. Ψάξτε για ένα καλό σαμπουάν, όπως και προϊόντα που θα ενυδατώσουν την τρίχα σας. Να θυμάστε πως το κλειδί είναι η ενυδάτωση!

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;