Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΔιάγνωση των χρόνιων παθήσεων

Ξεχνώντας την χρόνια πάθηση με τη δύναμη της ζωής.....

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8106 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

Δημοσίευση: 12 Μαΐου 2017
Τροποποίηση: 12 Μαΐου 2017

Δεν ξέρω αλλά πολλές φορές ο ανθρώπινος ψυχισμός έχει μεγάλα αποθέματα δύναμης, εγκράτειας και υπομονής. Κάποια μέρα έρχονται και σου ανακοινώνουν ότι πάσχεις από μία χρόνια ασθένεια, που μάλιστα δεν ξέρουν από τι προκαλείται. Σου χορηγούν φάρμακα και στου εμπιστεύνται την ζωή σου επειδή εσύ είσαι αυτός που καλείσαι να ανταπεξέλθεις στο άγνωστο. Δεν μπορούν να σου πουν ότι η ψυχολογία επηρεάζει, δεν μπορούν να σε διαβεβαιώσουν ότι κάποια μέρα όλα θα λήξουν. Απλά σου λένε πως πρέπει να κάνεις προληπτικά υγιεινή ζωή και να αποφέυγεις τις καταχρήσεις. Όμως άνθρωπος είσαι και σύ και μετά το πρώτο σοκ, θέλεις να επανέλθεις στους φυσιολογικούς σου ρυθμούς. Δεν είναι όμως πάντα τα πράγματα άσπρο - μαύρο. Ο εαυτός σου σου λέει πως πρέπει να αναλάβεις δράση για να αυτοπροτατευθείς. Δεν κόβεις τα πάντα - προσέχεις όμως. Πάνω απ΄όλα βέβαια προσπαθείς να αποκόψεις την συνεχή σκέψη γύρω από το πρόβλημα - το χρόνιο πρόβλημα υγείας. Η σκέψη σου στρέφεται σε άλλα, ικανά να σε κάνουν να ξεχάσεις. Η δύναμη που προανέφερα έρχεται τότε και σε βοηθά να ξεφύγεις. Η ζωή γίνεται και πάλι φυσιολογική, δεν σκέφτεσαι πότε θα έχεις το επόμενο επεισόδιο. Ξεχνώ την πάθηση, δεν σημαίνει αδιαφορώ για αυτήν. Μάλλον δεν την σκέπτομαι όλη μέρα παρά ενεργώ για να βρίσκομαι σε εγρήγορση. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Συνταγή δεν υπάρχει. Αρκεί να βρεθεί το κατάλληλο μυστικό για να ανανεώνεις την δύναμή σου. Που δεν είναι άλλο από την ίδια την ζωή.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 857

#1 Δημοσίευση: 12 Μαΐου 2017

Έχω βιώσει παρόμοια κατάσταση. Το να κρατηθείς από την δύναμή σου δεν είναι παρά ο τρόπος απάντησης στην ξαφνική ανακοίνωση της χρόνιας ασθένειας. Δεν είναι εύκολο το μυαλό να μην πηγαίνει εκεί. Δεν είναι εύκολο όμως και να συνεχίζεις να ζεις υπό το βάρος μιας ασθένειας, αναζητώντας συμπαράσταση από το οικείο περιβάλλον που μπορεί να μην υπάρχει. Ή απλά κάποτε να σε ξεχάσει, όπως ξεχνάς εσύ την ασθένεια.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 697

#2 Δημοσίευση: 12 Μαΐου 2017

Η χρόνια ασθένεια σε ξεχνά όταν την ξεχάσεις και εσύ. Περνώντας την ζωή σου σε άλλο επίπεδο, ελέγχοντας και φιλτράροντας τις αρνητικές σκέψεις, πετυχαίνεις να μην επιδεινώνεις με το μυαλό την κατάστασή σου και να μεγαλοποιείς τα πράγματα. Η χρόνια ασθένεια δεν είνια ξεκομμένη από την ψυχολογία.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

#3 Δημοσίευση: 15 Μαΐου 2017

Η θέληση για ζωή σου δίνει την απαραίτητη δύναμη να κάνεις το αδύνατο-δυνατό, ακόμη και αν οι συνθήκες δεν σε βοηθούν. Πολλές φορές είναι τόση η απογοήτευση που σε διακατέχει, που νομίζεις πως δεν πρόκειται να βγείς ποτέ από τον κυκεώνα. Άλλες φορές όμως όταν βγαίνεις από αυτόν, απλά θυμάσαι πως σου φαίνονταν τα πράγματα και χαμογελάς κρυφά. Μια ιδέα είναι όλα αγαπητοί φίλοι/ες, το ίδιο όπως και η ίδια η ζωή που ξοδεύεται χωρίς να το πολυκαταλάβεις....Ξυπνάς κάποια μέρα και συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι ακόμη νέος. όμως το πάθος και η αγωνιστικότητα για ζωή δεν ε αφήνουν να χαθείς.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ποιες τροφές καταπολεμούν το στρεςΠοιες τροφές καταπολεμούν το στρες

Όταν αισθανόμαστε ότι το άγχος μας αρχίζει να βγαίνει εκτός ελέγχου, αυτές οι τροφές θα μας βοηθήσουν.... Περισσότερα »

Επίσχεση την Παρασκευή από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥΕπίσχεση την Παρασκευή από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Οι ασφαλισμένοι δεν θα καλύπτονται μέσω του Οργανισμού, αλλά θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος της επίσκεψης ή της εξέτασης και να διεκδικούν ... Περισσότερα »

Μήπως γυμνάζεστε υπερβολικά;Μήπως γυμνάζεστε υπερβολικά;

Μήπως το έχετε παρακάνει με την άσκηση; Τα (πολύ κακά) αποτελέσματα θα αρχίσουν σύντομα να εμφανίζονται…... Περισσότερα »

Τι να μην κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλάΤι να μην κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλά

Δεν έχουν σημασία μόνο αυτά που πρέπει να κάνουμε. Αυτά που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο.... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης