Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΔιάγνωση των χρόνιων παθήσεων

Ξεχνώντας την χρόνια πάθηση με τη δύναμη της ζωής.....

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8819 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 658

Δημοσίευση: 12 Μαΐου 2017
Τροποποίηση: 12 Μαΐου 2017

Δεν ξέρω αλλά πολλές φορές ο ανθρώπινος ψυχισμός έχει μεγάλα αποθέματα δύναμης, εγκράτειας και υπομονής. Κάποια μέρα έρχονται και σου ανακοινώνουν ότι πάσχεις από μία χρόνια ασθένεια, που μάλιστα δεν ξέρουν από τι προκαλείται. Σου χορηγούν φάρμακα και στου εμπιστεύνται την ζωή σου επειδή εσύ είσαι αυτός που καλείσαι να ανταπεξέλθεις στο άγνωστο. Δεν μπορούν να σου πουν ότι η ψυχολογία επηρεάζει, δεν μπορούν να σε διαβεβαιώσουν ότι κάποια μέρα όλα θα λήξουν. Απλά σου λένε πως πρέπει να κάνεις προληπτικά υγιεινή ζωή και να αποφέυγεις τις καταχρήσεις. Όμως άνθρωπος είσαι και σύ και μετά το πρώτο σοκ, θέλεις να επανέλθεις στους φυσιολογικούς σου ρυθμούς. Δεν είναι όμως πάντα τα πράγματα άσπρο - μαύρο. Ο εαυτός σου σου λέει πως πρέπει να αναλάβεις δράση για να αυτοπροτατευθείς. Δεν κόβεις τα πάντα - προσέχεις όμως. Πάνω απ΄όλα βέβαια προσπαθείς να αποκόψεις την συνεχή σκέψη γύρω από το πρόβλημα - το χρόνιο πρόβλημα υγείας. Η σκέψη σου στρέφεται σε άλλα, ικανά να σε κάνουν να ξεχάσεις. Η δύναμη που προανέφερα έρχεται τότε και σε βοηθά να ξεφύγεις. Η ζωή γίνεται και πάλι φυσιολογική, δεν σκέφτεσαι πότε θα έχεις το επόμενο επεισόδιο. Ξεχνώ την πάθηση, δεν σημαίνει αδιαφορώ για αυτήν. Μάλλον δεν την σκέπτομαι όλη μέρα παρά ενεργώ για να βρίσκομαι σε εγρήγορση. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Συνταγή δεν υπάρχει. Αρκεί να βρεθεί το κατάλληλο μυστικό για να ανανεώνεις την δύναμή σου. Που δεν είναι άλλο από την ίδια την ζωή.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 898

#1 Δημοσίευση: 12 Μαΐου 2017

Έχω βιώσει παρόμοια κατάσταση. Το να κρατηθείς από την δύναμή σου δεν είναι παρά ο τρόπος απάντησης στην ξαφνική ανακοίνωση της χρόνιας ασθένειας. Δεν είναι εύκολο το μυαλό να μην πηγαίνει εκεί. Δεν είναι εύκολο όμως και να συνεχίζεις να ζεις υπό το βάρος μιας ασθένειας, αναζητώντας συμπαράσταση από το οικείο περιβάλλον που μπορεί να μην υπάρχει. Ή απλά κάποτε να σε ξεχάσει, όπως ξεχνάς εσύ την ασθένεια.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 732

#2 Δημοσίευση: 12 Μαΐου 2017

Η χρόνια ασθένεια σε ξεχνά όταν την ξεχάσεις και εσύ. Περνώντας την ζωή σου σε άλλο επίπεδο, ελέγχοντας και φιλτράροντας τις αρνητικές σκέψεις, πετυχαίνεις να μην επιδεινώνεις με το μυαλό την κατάστασή σου και να μεγαλοποιείς τα πράγματα. Η χρόνια ασθένεια δεν είνια ξεκομμένη από την ψυχολογία.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 658

#3 Δημοσίευση: 15 Μαΐου 2017

Η θέληση για ζωή σου δίνει την απαραίτητη δύναμη να κάνεις το αδύνατο-δυνατό, ακόμη και αν οι συνθήκες δεν σε βοηθούν. Πολλές φορές είναι τόση η απογοήτευση που σε διακατέχει, που νομίζεις πως δεν πρόκειται να βγείς ποτέ από τον κυκεώνα. Άλλες φορές όμως όταν βγαίνεις από αυτόν, απλά θυμάσαι πως σου φαίνονταν τα πράγματα και χαμογελάς κρυφά. Μια ιδέα είναι όλα αγαπητοί φίλοι/ες, το ίδιο όπως και η ίδια η ζωή που ξοδεύεται χωρίς να το πολυκαταλάβεις....Ξυπνάς κάποια μέρα και συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι ακόμη νέος. όμως το πάθος και η αγωνιστικότητα για ζωή δεν ε αφήνουν να χαθείς.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

"Ακτινογραφία" στις τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα"Ακτινογραφία" στις τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα

Φθηνή στα πρωτότυπα σκευάσματα είναι η χώρα μας. Βρίσκεται κοντά στον μέσο όρο στις τιμές των “off – patent” και στα ψηλά στα γενόσημα, σύμφωνα με τα ... Περισσότερα »

Οι αυτοεξετάσεις που σώζουν ζωέςΟι αυτοεξετάσεις που σώζουν ζωές

Μερικές φορές πρέπει να εξετάσουμε τον εαυτό μας, για να προλάβουμε τα χειρότερα!... Περισσότερα »

Περισσότερη ενέργεια τώρα: Μικρές αλλαγές που μας ανεβάζουνΠερισσότερη ενέργεια τώρα: Μικρές αλλαγές που μας ανεβάζουν

Αν θέλετε να έχετε ακόμα περισσότερη ενέργεια στην καθημερινότητά σας, τότε οι παρακάτω αλλαγές θα σας φανούν ιδιαίτερα ωφέλιμες…... Περισσότερα »

Ποιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥΠοιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥ

Πιλοτικά θα λειτουργήσουν τους πρώτους 11 μήνες οι Τοπικές Ομάδες Υγείας, οι οποίες θα περάσουν σε επόμενο στάδιο χρηματοδότησης, έπειτα από αυτο - αξιολόγηση.... Περισσότερα »

Video - Στοχευμένες θεραπείες για τον καρκίνο του παγκρέατος

Το αδενοκαρκίνωμα του παγκρέατος είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου του παγκρέατος σε ποσοστό 90 τοις εκατό, όλων των περιπτώσεων παγκρεατικού καρκίνου που έχουν διαγνωσθεί. Οι επιστημονικές έρευνες ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης