Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΔιάγνωση των χρόνιων παθήσεων

Διάγνωση προβλήματος Υγείας δεν σημαίνει και αντίστροφη μέτρηση......

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7567 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 732

Δημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2015

Μόλις μας διαγνώσουν κάποιο πρόβλημα Υγείας, αμέσως παίρνουμε αυτό το θλιμμένο ύφος που δεν βοηθά στο να κατανοήσουμε τι ακριβώς μας λένε. Επίσης καταστροφολογούμε, με το επιχείρημα ότι εμείς ξέρουμε και έχουμε διαβάσει από το διαδίκτυο για το πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για την διάγνωση προβλήματος σε οικεία μας πρόσωπα, που αμέσως βάζουμε στο μυαλό μας το χειρότερο. Σίγουρα η ζωή δεν είναι αιώνια. Δεν σημαίνει όμως αυτό πως με το παραμικρό θα πρέπει να μελαγχολούμε και να το βάζουμε κάτω. Εξάλλου αυτό που θέλει η ζωή είναι να την παλέψεις μέχρις εσχάτων. Εκεί ανακαλύπτεις και το νόημά της.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 898

#1 Δημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2015

Κατά την διάγνωση, δύο βασικά πράγματα υπερισχύουν: η λύπη και η απογοήτευση. Αυτό που απουσιάζει τις πρώτες στιγμές είναι η αντίσταση στο κακό μαντάτο αλλά και η μεγιστοποίηση των δυσκολιών. Θα μου πείτε....θεωρίες είναι όλα αυτά όταν εσένα δεν σου συμβάινει κάτι.... Θα συμφωνήσω εν μέρει. Ένας όμως βαθιά φιλοσοφημένος τρόπος ζωής δεν γνωρίζει από δυσκολίες ούτε συναισθήματα λύπης ακόμη και μπροστά στον θάνατο. Η συνειδητοποίηση της θνητότητας πρέπει ανά πάσα στιγμή να μας κρατά σε εγρήγορση. Από την άλλη όμως, δεν μπορεί το παραμικρό που συμβαίνει να μας καταπονεί. Υπάρχει και η αισιόδοξη πλευρά του θέματος. Η στιγμή που λέμε πως ”εγώ θα τα ξεπεράσω όλα”. Ακόμη και να μην ισχύει. Ο Επίκτητος ο στωικός έλεγε πως κάθε μέρα πρέπει να ασκούμαστε στην απώλεια. Κάθε μέρα πρέπει να ερχόμαστε όλο και πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά σημαίνει ζωή, κατά την οποία τίποτε δεν είναι δεδομένο. Διάγνωση λοιπόν με πρόβλημα Υγείας? Ας το δούμε φιλοσοφημένα.

  • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 247

#2 Δημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2015

Πολύ ωραίες οι απόψεις που εκφράζονται. Μακάρι να μπορούσαμε να γίνουμε όλοι μια αγκαλιά για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα Υγείας που εμφανίζονται κάποια στιγμή.

Η στιγμή της διάγνωσης κάποιου σοβαρού προβλήματος Υγείας ασφαλώς και δεν σημαίνει τίποτε για την συνέχεια, εκτός από το ότι ξεκινά μια ακόμη μάχη για την επιβίωση.

Εξάλλου, μάχες δεν δίνουμε καθημερινά? Τι μας πειράζει άλλη μια?

  • Απάντηση

Μαρία Αθανασιάδου Ψυχολόγος
Συνεργάτης iatronet.gr

Εγγραφή: 3/3/2015
Δημοσιεύσεις: 63

#3 Δημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν μας ανακοινώνουν, ότι πάσχουμε από κάποια ασθένεια και σοβαρή να μην είναι, είναι ένα αρχικό σοκ. Μικρό, μεγάλο, μας αποσταθεροποιεί, μας βγάζει από την ρουτίνα μας, μας ταράζει τα νερά. Έως εκεί ακούγεται και είναι πολύ λογικό. Το πως θα την αντιμετωπίσουμε την ασθένεια, όμως, στην πορεία εξαρτάται από την γενικότερη στάση μας απέναντι στη ζωή. Υπάρχουν άνθρωποι υγιείς, που μαυρίζουν καθημερινά την ζωή τους, λες και πλησιάζει πολύ κοντά ο θάνατος τους και άλλα άτομα, που πάσχουν από χρόνιες και σοβαρές ασθένειες και το παλεύουν με δύναμη και θετικότητα. Είναι υπαρξιακό το θέμα της σχέσης μας με τον θάνατο. Δεν υπάρχει άνθρωπος, που δεν δυσκολεύεται στο άκουσμα του, αλλά επειδή δεν γνωρίζουμε το πότε θα μας προκύψει, δεν γίνεται να τον έχουμε μπροστά μας καθημερινά να μας υπενθυμίζει, ότι όλα έχουν ένα τέλος, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα ”πεθαίνουμε” κάθε μέρα. Όσο ο θεός μας προικίζει με την ευλογία της ζωής, οφείλουμε να την υπερασπιζόμαστε και να αγωνιζόμαστε προς όφελος της.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 658

#4 Δημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2015
Τροποποίηση: 17 Σεπτεμβρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #3:
Όταν μας ανακοινώνουν, ότι πάσχουμε από κάποια ασθένεια και σοβαρή να μην είναι, είναι ένα αρχικό σοκ. Μικρό, μεγάλο, μας αποσταθεροποιεί, μας βγάζει από την ρουτίνα μας, μας ταράζει τα νερά. Έως εκεί ακούγεται και είναι πολύ λογικό. Το πως θα την αντιμετωπίσουμε την ασθένεια, όμ...

Θα συμφωνήσω καταρχάς. Όμως το μαύρισμα της ψυχής σε κάποιους έχει να κάνει και με το περιβάλλον που έχουν μεγαλώσει. Συντελούν δε σε αυτό όχι μόνο η σωματική ασθένεια αλλά και ένας πιθανός κοινωνικός αποκλεισμός.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Στοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετεΣτοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε

Ξέρετε πως πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά, αλλά μήπως οι γνώσεις σας για την στοματική υγιεινή σταματούν εκεί;... Περισσότερα »

Ποιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥΠοιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥ

Πιλοτικά θα λειτουργήσουν τους πρώτους 11 μήνες οι Τοπικές Ομάδες Υγείας, οι οποίες θα περάσουν σε επόμενο στάδιο χρηματοδότησης, έπειτα από αυτο - αξιολόγηση.... Περισσότερα »

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένοςΠώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένος

Οι εθισμοί καταστρέφουν τους ανθρώπους, και τις σχέσεις τους. Πώς θα καταλάβετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει εθισμό, και τι μπορείτε να κάνετε;... Περισσότερα »

Τα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόληΤα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόλη

Αν τα επίπεδα χοληστερόλης σας είναι αυξημένα, μπορείτε να τα ελαττώσετε με τα παρακάτω υγιεινά και πεντανόστιμα σνακ…... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης